Barcelona

El comitè d'empresa dels Ferrocarrils convoca una vaga coincidint amb la visita de Benet XVI

Coincidint amb la visita del papa Benet XVI a Barcelona aquest diumenge, el comitè d'empresa dels Ferrocarrils de la Generalitat ha convocat per aquest dia una jornada de vaga de 24 hores. Les aturades afectaran les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, així com els funiculars de Vallvidrera i Gelida. De moment, com que encara no s'han reunit amb la direcció de l'empresa, no s'han dictat serveis mínims.

Actualitzat
A banda de l'aturada d'aquest diumenge, els sindicats han convocat també vaga cada dilluns i dimecres del mes de novembre entre les set i les nou del matí i les sis i les vuit de la tarda. El motiu de les aturades és protestar per la rebaixa del 5% en el sou dels funcionaris que va dictar el govern espanyol i posteriorment el català com a mesura per eixugar el dèficit públic.

Els serveis mínims encara no han estat establerts per part de la Conselleria de Treball, que ha convocat l'empresa i els treballadors per estudiar la possibilitat d'arribar a un acord.

No és l'única vaga convocada aprofitant la visita papal. El sindicat CGT de Transports Metropolitans de Barcelona també ha convocat un aturada per diumenge que ve, en aquest cas per protestar precisament per la despesa pública que suposarà la presència de Joseph Ratzinger a la capital catalana.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut