Burjassot

El comitè d'empresa de RTVV anuncia mobilitzacions contra el tancament i promet recuperar "la televisió dels valencians"

Moments després de l'apagada de Canal 9, el comitè d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana ha assegurat que no han perdut i que, encara que s'hagin tancat les emissions, segueixen sent treballadors de la ràdio i televisió pública. Entrevistat per TV3, el president del comitè, Vicent Mifsud, ha anunciat que els treballadors es mobilitzaran "per traslladar a la societat que aquesta decisió ha estat injusta".

RedaccióActualitzat

Moments després de l'apagada de Canal 9, el comitè d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha assegurat que no han perdut i que, encara que s'hagin tancat les emissions, segueixen sent treballadors de la ràdio i televisió públiques. "Ens recuperarem d'aquest cop, recuperarem la televisió dels valencians, podem mirar la gent amb la cara ben alta", ha dit el president del comitè, Vicent Mifsud, als treballadors i simpatitzants que hi havia als afores de les instal·lacions. Enmig d'abraçades, plors i crits de "Lladres, lladres" i "a Picassent [on hi ha un centre penitenciari] el president", els treballadors han anat sortint de la seu de RTVV.

Entrevistat per TV3, Mifsud ha apuntat que el tancament suposa "un greu prejudici per a tots els valencians" i ha qualificat de "falses" i "injustificades" les causes que ha exposat el president de la Generalitat valenciana. Davant d'això, ha anunciat que els treballadors es mobilitzaran "per traslladar a la societat que aquesta decisió ha estat injusta i per intentar revertir la decisió presa i tornar a obrir RTVV".

El comitè d'empresa reitera que "va intentar sempre negociar un ple de viabilitat" per a RTVV i que la direcció "en cap cas va estudiar propostes alternatives per a reduir els costos", malgrat que els treballadors "vam assumir des del primer moment que calia redimensionar la plantilla". Per Mifsud, l'única intenció de l'ERO era "privatitzar al màxim possible la nostra ràdio-televisió pública".

"Se'ns paga per no treballar"

El president del comitè d'empresa ha assenyalat que, malgrat el tancament, "continuem sent treballadors de RTVV i continuem cobrant de RTVV", la qual cosa genera una situació curiosa "perquè el senyor Fabra diu que no tenen diners per a sostenir una ràdio-televisió pública, però, en canvi, nosaltres estem en permís retribuït i se'ns paga per no treballar".

A banda de la protesta a les xarxes socials i la manifestació d'aquest dissabte a la tarda, els treballadors anuncien noves mobilitzacions en els propers mesos, "perquè tot indica que en l'expedient de regulació d'extinció que s'ha de negociar, encara estarem alguns mesos vinculats a l'empresa".

Sense informació en la llengua pròpia

El comitè d'empresa ha volgut remarcar "la importància que té una ràdio i televisió públiques en valencià" i ha alertat que, amb el tancament de Canal 9, els valencians perden "tota possibilitat d'escoltar informació a través dels mitjans de comunicació en la seva pròpia llengua". Una situació que "no passava des del període predemocràtic".

Mifsud també ha denunciat que "el desmantellament d'aquesta nit s'ha fet d'una forma abrupta, que fins i tot pot haver danyat els equips de la casa".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut