L'Ibex-35, en una imatge d'arxiu
L'Ibex-35, en una imatge d'arxiu
Madrid

El comitè de l'Ibex decideix quina empresa surt del selectiu per tornar a 35 valors

El comitè assessor de l'Ibex 35 es reunirà de forma extraordinària aquest dilluns 23 d'abril per decidir quin valor serà exclòs del selectiu, que deixarà d'estar format per 36 components a partir del 2 de maig, després de quatre mesos.

RedaccióActualitzat
El comitè prendrà una decisió "ferma" sobre quina de les 36 companyies de més liquiditat de la borsa espanyola abandonarà el selecte club.

El comitè assessor farà l'ajust al tancament de la sessió del 30 d'abril i, segons les normes tècniques per compondre el càlcul dels índexs de societat de borses, el valor serà exclòs l'endemà. Ara bé, el dimarts 1 de maig no se celebra sessió de borsa amb motiu de la festivitat del Dia dels Treballadors, de manera que l'Ibex no tornarà a ser de 35 fins al dimecres 2 de maig.

En les quinieles dels experts per sortir de l'Ibex figuren BME, Sacyr i Bankinter. No obstant, des Self Bank incideixen que les circumstàncies han canviat i aposten ara per Ebro Foods o FCC, en considerar que el comitè assessor valorarà el criteri de volum de negociació. En aquesta línia, Renta 4 apunta a Ebro Foods com el valor amb més possibilitats d'abandonar l'Ibex, seguit de Sacyr.

"Més enllà de pronòstics, el que és clar és que generarà una desinversió en la companyia que perdi la condició privilegiada", va avisar l'analista de XTB Daniel Álvarez.

L'Ibex estava format transitòriament per 36 valors després de la incorporació del grup de supermercats DIA al gener. El comitè assessor, que es va donar dos mesos de termini, va decidir mantenir tots els valors davant la prohibició de les posicions curtes per part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), veto que va aixecar el 16 de febrer. I va argumentar que els candidats a sortir havien patit una disminució transitòria de liquiditat per aquest motiu.

Anar al contingut