El comissari Miquel Esquius, nou cap dels Mossos d'Esquadra (ACN)
El comissari Miquel Esquius, nou cap dels Mossos d'Esquadra (ACN)
Barcelona

El comissari Miquel Esquius, nou cap dels Mossos d'Esquadra

El lideratge policial del cos estava vacant des de la renúncia de Ferran López, que va rellevar Josep Lluís Trapero, destituït pel 155

RedaccióActualitzat

El comissari Miquel Esquius és el nou cap dels Mossos d'Esquadra, segons ha anunciat la conselleria d'Interior en una roda de premsa aquest dimarts a la tarda. Fins ara exercia com a comissari en cap a la Comissaria Superior de Coordinació Territorial.

Esquius ocuparà el càrrec vacant des que el comissari Ferran López va dimitir, el 14 de juny passat. López va estar al capdavant del cos durant l'aplicació de l'article 155, després de la destitució del major Josep Lluís Trapero, de matinada, en les primeres hores de vigència del 155. Durant aquesta etapa, Esquius va ser el número dos dels Mossos. 

El president de la Generalitat, Quim Torra. va tornar a oferir a Trapero la restitució, però aquest, encausat per sedició i organització criminal, ho va rebutjar.

Esquius, que pertany al Cos de Mossos d'Esquadra des de fa 33 anys, ha explicat que assumeix el càrrec "per responsabilitat" i amb el repte "que no pot ser cap altre que treballar per la seguretat i el benestar d'aquest país i, per tant, pels nostres conciutadans".

També ha reconegut la feina dels seus predecessors en el càrrec:

"Em sento hereu d'uns determinats comandaments que ha tingut el Cos de Mossos d'Esquadra. Diria des del senyor Unió, passant pel senyor Milán, pel senyor Josep Lluís Trapero, el mateix Ferran López. Per mi, han estat persones que tots ells m'han ensenyat a comandar i tenen el meu reconeixement professional."

 

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que el nou cap forma part de la segona promoció dels Mossos, de la primera promoció de la divisió de Trànsit i ha estat cap de la Regió Central.

Buch n'ha destacat la transversalitat:

"Busquem un cos de policia extraordinàriament professional, com ha demostrat fins al dia d'avui, capaç de ser modern i adaptar-se a les noves realitats, als reptes que ens planteja la societat catalana i la delinqüència. El comissari Esquius té una dilatada experiència, ha treballat en diversos camps, té arrelament en diferents territoris i ens pot ajudar moltíssim al capdavant dels Mossos."

 

El buit al capdavant del lideratge policial dels Mossos va generar malestar al cos, que ha vist com el director general de la Policia, Andreu Martínez, assumia interinament la feina després de la dimissió de Ferran López.

El conseller Buch ha defensat els tempos dels nomenaments i ha assegurat que se'ls hagués criticat tant per anar "massa ràpids com massa lents". "Hem buscat la millor persona i fàcil no ha estat, perquè comptem amb un gran col·lectiu molt professional", ha conclòs.
 

ARXIVAT A:
PolicialArticle 155
Anar al contingut