Homs

El comboi bombardejat que portava ajuda humanitària a Homs aconsegueix finalment repartir el carregament

Un comboi de l'ONU i la Mitja Lluna Roja ha estat bombardejat a Síria quan intentava fer arribar ajuda a la ciutat de Homs. L'equip, amb un conductor ferit, ha aconseguit repatir el carregament humanitari i abandonar la ciutat.

RedaccióActualitzat

El comboi de les Nacions Unides que transportava ajuda humanitària al nucli antic de la ciutat siriana de Homs ha estat tirotejat. Almenys quatre cooperants han resultat ferits, entre ells el conductor d'un dels camions. L'equip, finalment, ha aconseguit repartir el carregament humanitari i abandonar la ciutat.

La Mitja Lluna Roja n'ha informat així a través del seu compte de Twitter:

La televisió estatal siriana ha assegurat que el comboi estava sent atacat per "grups terroristes armats". El règim i els rebels s'han acusat mútuament de violar l'alto el foc que ha de garantir l'accés d'ajuda humanitària la ciutat.

Esperant l'arribada d'ajuda

Les Nacions Unides i les agències internacionals fa tres dies que són a les portes de Homs per poder fer arribar aliments i medicaments als 3.000 civils que encara estan atrapats als barris rebels.

L'entrada d'aliments i medecines a la zona assetjada de la ciutat siriana s'havia retardat aquest dissabte per les explosions de morter que hi ha hagut a la zona. Divendres l'ONU va poder evacuar de la ciutat més de 80 persones, sobretot criatures, dones, malalts i gent gran, després d'obrir un corredor humanitari.

Mentrestant, els bombardejos del règim segueixen castigant el país. A la ciutat d'Alep almenys una vintena de persones han mort després que un avió va llançar barrils amb explosius.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut