Barcelona

El col·lectiu okupa denuncia l'ús indegut dels Mossos d'un punxó defensiu en la marxa de dissabte

Mossos d'Esquadra i col·lectiu okupa tornen a estar immersos en una polèmica. L'Assemblea d'Okupes de Barcelona ha denunciat l'actuació policial durant la marxa contra l'especulació immobiliària celebrada aquest dissabte a Barcelona. Denuncien que els agents els van "segrestar", encerclant-los amb un cordó policial, i van usar armes punxants. El conseller d'Interior ha defensat l'actuació dels agents tant pel que fa al gran desplegament, controlant la marxa, que no estava autoritzada, com en la utilització del material antiavalots. En particular, un punxó defensiu anomenat kubotan i que els manifestants asseguren que és l'origen de l'agressió a un mosso que va acabar amb el nas trencat.

Actualitzat
La manifestació que va congregar més de 500 membres del col·lectiu okupa al centre de Barcelona es va dissoldre poc abans de les set de la tarda. Tot i això, els Mossos d'Esquadra van acordonar el col·lectiu per portar-los fins al final de la Via Laietana. Els okupes creuen els van retenir per força i no els van deixar marxar, mentre que els Mossos manifesten que ho van fer per controlar els assistents.

El conseller d’Interior, Joan Saura, ha justificat la mesura emfatitzant que es tractava d’una manifestació no autoritzada perquè no s’havia demanat permís i que l’actuació dels Mossos d’"embolcallar” els manifestants es va fer per reconduir la marxa i evitar que la dispersió dels participants acabés derivant en aldarulls a Ciutat Vella.

Un dels punts més conflictius de la concentració va ser quan un manifestant va donar un cop de puny a un dels mossos i li va trencar el nas. En les imatges enregistrades per Televisió de Catalunya es pot veure el moment en què el policia va caure a terra i es pot apreciar l'objecte que portava a la mà. És un kubotan, una arma de defensa pròpia que fa servir la policia autonòmica.

Però el col·lectiu okupa denuncia que aquesta arma no la van fer servir per defensar-se sinó per atacar i provocar-los. Els okupes volen saber quantes persones van ferir amb aquesta arma per presentar una querella. Pel col·lectiu, l’ús d’armes blanques, com punxons, per reprimir en una manifestació hauria de suposar la dimissió dels polítics responsables d’aquesta actuació.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut