País Basc

El col·lectiu de presos d'ETA anuncia que al febrer començarà un període de lluita per reivindicar l'autodeterminació i l'amnistia

Diferents diaris bascos publiquen un comunicat del col·lectiu de presos d'ETA en què anuncien el començament d'un període de lluita per reivindicar l'autodeterminació i l'amnistia el mes que ve. En aquest sentit, el col·lectiu afegeix que la lluita és l'únic camí per aconseguir-ho. A més, afirmen que cap govern aconseguirà fer dels reclusos una moneda de canvi per desfigurar qualsevol procés que estigui en marxa. El comunicat acaba denunciant que els executius espanyol i francès continuen pel camí de la repressió i que aquesta actitud enfonsa tots els processos. L'anunci s'hauria d'haver fet públic en l'acte convocat per dissabte passat pel moviment proamnistia al velòdrom d'Anoeta, a Sant Sebastià.

Actualitzat

El col·lectiu de presos d'ETA, EPPK, considera que "la lluita" és l'únic camí possible per aconseguir l'autodeterminació i l'amnistia, i ha avançat que al mes de febrer emprendrà accions per aconseguir aquestes reivindicacions. "La trajectòria democràtica que comporti l'autodeterminació i l'amnistia serà una trajectòria de lluita", manifesta en un comunicat que aquest dimarts publiquen els diaris "Berria" i "Gara" i que s'hauria d'haver fet públic durant la manifestació de dissabte passat al velòdrom d'Anoeta, convocada pel moviment proamnistia i que va ser prohibida pel jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno.

L'EPPK assenyala, a més, que té la "total determinació de donar-ho tot en aquesta lluita" per reivindicar l'autodeterminació i l'amnistia, una iniciativa en la qual vol unir forces amb amplis sectors de la ciutadania basca en pro d'aquestes dues demandes.

El col·lectiu de presos d'ETA considera que la solució del conflicte al País Basc passa per reconèixer Euskal Herria i respectar el seu dret de decidir. Així, destaca que el procés que respecti i executi els drets d'Euskal Herria "només pot ser un procés de lluita".

Finalment, el col·lectiu també afirma que cap govern aconseguirà fer dels reclusos una moneda de canvi per desfigurar qualsevol procés que estigui en marxa. El comunicat acaba denunciant que els executius espanyol i francès continuen pel camí de la repressió i que aquesta actitud enfonsa tots els processos.

Anar al contingut