El coet s'ha traslladat al Centre Espacial Kennedy de Florida
El coet s'ha traslladat al Centre Espacial Kennedy de Florida (Reuters)

El coet amb què la NASA tornarà a la Lluna ja és a la plataforma de llançament

El coet farà un primer viatge a l'espai el 29 d'agost sense tripulació i, superades les proves, es preveu enviar astronautes a la Lluna el 2025

RedaccióActualitzat

Amb l'objectiu de tornar a enviar astronautes a la Lluna el 2025, la NASA ha traslladat el coet que ho farà possible cap a Florida. Allà hi ha el Centre Espacial Kennedy, des d'on es llançarà a l'espai des de la plataforma corresponent.

L'Space Launch System, com es diu el coet, serà la nau més potent enviada mai a l'espai. Fa 98 metres d'altura. A l'extrem hi té incorporada la càpsula Orion, que fa 8 metres més.

Es llançarà per primer cop el pròxim 29 d'agost. Serà un viatge encara sense tripulació. Es tracta de la missió Artemis I. El coet viatjarà a la Lluna, l'orbitarà i després tornarà a la Terra 42 dies després del llançament. La previsió és que aterri en aigües de l'Oceà Pacífic, davant de la costa de San Diego, a Califòrnia.

Quan ho faci, la nau haurà recorregut uns 2,1 milions de quilòmetres. Això la convertirà en l'artefacte espacial que més temps es manté a l'espai i sense acoblar-se en una estació.

La nau es llançarà per primer cop el pròxim 29 d'agost
La nau es llançarà per primer cop el 29 d'agost (Reuters)

Si hi ha algun contratemps, la NASA té al calendari dues possibles noves dates de llançament: el 2 i el 5 de setembre.

"Aquesta primera missió Artemis demostrarà el rendiment tant d'Orion com del coet SLS i posarà a prova les nostres capacitats per orbitar la Lluna i tornar a la Terra. El vol aplanarà el camí per a futures missions a la regió lunar", explica la NASA a la pàgina web d'aquest programa espacial.

Es preveu que el 2024 la missió Artemis II faci el mateix recorregut, però ja amb tripulació a bord, i el 2025 la NASA té planejat portar astronautes a la Lluna amb l'Artemis III.

Serà la primera missió que portarà persones al satèl·lit terrestre des de fa més de mig segle i també ha de servir d'assaig per, més endavant, desembarcar també a Mart

L'última vegada que la NASA va enviar astronautes a la Lluna va ser amb la missió Apollo 17, que es va fer entre el 7 i el 19 de desembre de 1972.

 

ARXIVAT A:
CiènciaLa LlunaNASA
Anar al contingut