L'hospital i la Generalitat continuen les tasques d'anàlisi i recuperació dels sistemes de la informació per normalitzar la situació (Hospital Clínic)

El Clínic recupera el 100% de cirurgies i el 50% de consultes externes

Els pacients que poden visitar-se reben una trucada per confirmar-ho, mentre que els que són reprogramats rebran l'avís pròximament

RedaccióActualitzat

El procés de recuperació dels sistemes informàtics de l'Hospital Clínic després de l'atac de diumenge segueix avançant, i aquest dijous l'activitat de consultes externes ha pujat de forma progressiva fins al 50% i s'ha arribat a un 100% de les cirurgies programades a la seu Villarroel, tal com estava previst.

Aquest dijous també s'han recuperat els codis ictus i d'hemorràgia subaracnoidal, mentre a les seus dels edificis Plató i Maternitat es fa cirurgia ambulatòria de baixa complexitat dermatològica, urològica i oftalmològica i es fa seguiment de les dones embarassades.

Queda pendent de completar la recuperació de l'activitat al centre d'extraccions, que actualment treballa al 20% de la capacitat habitual, fent proves urgents i per a hospitals de dia.

Els pacients prioritaris d'oncologia radioteràpica s'estan derivant a l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital Vall d'Hebron.

El Clínic i la Generalitat han explicat que els pacients que puguin visitar-se rebran una trucada de l'hospital per confirmar la visita, i als que siguin reprogramats se'ls anirà avisant pròximament. El criteri de recuperació de l'activitat, expliquen, és que hi hagi la màxima seguretat del pacient.

Pel que fa a la resta d'activitat, es manté:

· L'activitat urgent i hospitalització convencional i de crítics a les tres seus

· L'hospitalització domiciliària i hospitals de dia

· Les exploracions radiològiques i proves endoscòpiques

· La diàlisi i rehabilitació ambulatòria

· La farmàcia ambulatòria

L'afèresi, el programa de cribratge de càncer de còlon i el Servei d'Atenció al Viatger Internacional (SAVI) funcionen amb normalitat.


Tres dies intentant recuperar el sistema

Les tasques de recuperació es concentren actualment en tornar a disposar dels elements de suport bàsics de la infraestructura i dels elements que donen suport als processos més crítics de l'hospital. L'estimació inicial és que aquesta tasca es pugui completar en els pròxims dies.

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i l'Hospital Clínic treballen des de diumenge en un pla de recuperació que minimitzi les probabilitats que un incident de les mateixes característiques es torni a reproduir en les mateixes circumstàncies a l'hospital.

Paral·lelament, continuen les tasques d'anàlisi i recuperació dels sistemes de la informació per normalitzar la situació després del ciberatac que va patir el centre sanitari.

El pla inclou accions d'erradicació de l'activitat de l'atacant, el desplegament de diferents capacitats tecnològiques i la integració operativa del centre sanitari amb l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i les seves capacitats de protecció. La Direcció de Sistemes ha desplegat 165 equips de suport que permeten treballar de forma segura.

Aquest dimecres, a la seu Villarroel s'ha pogut desenvolupar amb normalitat l'activitat planificada, un 25% de consultes externes i un 70% de les cirurgies programades.

ARXIVAT A:
SalutTecnologiaCiberdelicte
Anar al contingut