Façana de l'Hospital de Clínic de Barcelona
Façana de l'Hospital de Clínic de Barcelona

El Clínic, obligat a readmetre una treballadora que va tenir 242 contractes en 8 anys

El Tribunal Suprem declara improcedent l'acomiadament d'una treballadora que en 8 anys havia firmat 242 contractes

RedaccióActualitzat

Una sentència del Tribunal Suprem posa fi al periple judicial d'una treballadora de l'Hospital Clínic de Barcelona. Va arribar a acumular 242 contractes en 8 anys. Ara, l'Alt Tribunal ha declarat el seu acomiadament improcedent.

Al 2007, la dona va començar a treballar al Clínic com a personal de neteja amb contractes d'interinitat per substitució de diferent durada, des dels més curts de 2 dies, fins als més llargs, de 90. Les causes eren també ben diverses, des de substituir baixes mèdiques del personal, o vacances, festes recollides al conveni, dies d'assumptes propis, malaltia de familiar o i fins i tot una boda familiar.

El Tribunal Suprem considera que el contracte d'interinitat per substitució no està pensat per a aquestes situacions, sinó per a altres de més excepcionals en què cal també substituir un treballador amb dret a la reserva del seu lloc de treball. Per tant, la jutge entén que unes vacances formen part del desenvolupament normal del treball i que l'empresa ho ha de tenir previst.

El Suprem canvia així el criteri del Jutjat social 11 de Barcelona i el del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que sí que consideraven justificat aquest tipus de contractes i que van desestimar el cas.

La sentència del Suprem condemna l'empresa a readmetre la treballadora i a indemnitzar-la amb 11.000 euros.

 

ARXIVAT A:
Atur
Anar al contingut