Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Palamòs

El claustre de Palamós és una recreació construïda al segle XX

Segons les conclusions de l'informe encarregat per la Generalitat, el claustre de Mas del Vent es va construir al primer terç del segle XX. En cap cas es tracta d'una obra romànica, com defensava l'historiador Gerardo Boto. No obstant, hi ha algunes peces romàniques i, per això, l'informe recomana que es declari bé d'interès local per assegurar-ne la conservació.

RedaccióActualitzat
El claustre de Mas Vent de Palamós és una recreació historicista construïda en el primer terç del segle XX i no un claustre romànic del segle XII, segons les conclusions de l'informe encarregat per la Generalitat a un grup d'experts i que ha fet públic aquest dimarts el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. El claustre, anomenat pels tècnics de Ciudad Lineal, va ser elaborat a terres castellanes o lleoneses durant el primer terç del segle XX o poc abans. Es va exposar a Madrid fins l'any 1958 per ser després traslladat a Palamós, on es troba actualment.

Mascarell ha explicat que es tracta d'una "recreació historicista d'estil romànic pròpia de l'interès que despertava aquest estil arquitectònic durant el segle XIX i XX". Els experts asseguren, però que hi ha "indicis fefaents en l'estudi material que apunten que l'obra pot contenir un cert nombre de peces antigues i elements pròpiament romànics", que encara estarien per determinar. Aquestes peces serien d'origen castellà o lleonès i datarien del segle XII o principis del segle XIII.

A partir d'aquestes conclusions, l'informe recomana a l'Ajuntament de Palamós que declari el conjunt arquitectònic bé d'interès local per assegurar la seva conservació i estudi. El claustre de Mas Vent de Palamós és un conjunt arquitectònic situat en una finca de luxe que ha merescut l'atenció dels mitjans de comunicació en els últims mesos, després que l'historiador Gerardo Boto denunciés que es tractava d'un claustre romàntic procedent de Castella.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut