El claustre a la finca Mas del Vent de Palamós. (Foto: ACN)
El claustre a la finca Mas del Vent de Palamós. (Foto: ACN)
Palamós

El claustre de Palamós el protegiran i serà bé nacional

El Departament de Cultura ha iniciat els tràmits per protegir el conjunt ubicat en una finca privada de Palamós des dels anys 50. A més, han encarregat un nou informe a un expert per acabar amb el debat sobre la seva autenticitat.

RedaccióActualitzat
El Departament de Cultura ha iniciat els tràmits per protegir el claustre d'estil romànic que hi ha en una finca privada de Palamós des dels anys 50. D'aquesta manera, el claustre quedarà catalogat definitivament com un element protegit.

Paral·lelament, el conseller Ferran Mascarell també ha demanat a un expert un nou informe, un any després que es va concloure que el conjunt del claustre no era original, malgrat l'opinió en contra d'alguns historiadors.

Malgrat que un recent estudi sobre el claustre en va situar l'origen a l'antiga catedral de Salamanca, la diferència de criteris sobre la seva autenticitat ha fet que Mascarell hagi encarregat un informe independent al catedràtic d'art Eduard Carbonell.

L'estiu passat la Generalitat va proposar a l'Ajuntament de Palamós que fes els tràmits per declarar-lo bé d'interés local, però l'expedient que ara s'ha encarregat podria superar aquesta figura i que passi a tenir la consideració de bé cultural d'interès nacional.

L'inici d'aquest procés, comporta, automàticament, la protecció de tots els elements del claustre situat en la finca de Mas del Vent de Palamós.
Anar al contingut