Kyoto

El clàssic "Dragon Quest" debuta a la consola Wii

La saga "Dragon Quest" torna a una consola gran de Nintendo tretze anys després. Ho fa amb l'èxit assegurat que suposa el fet de ser un fenomen mundial sumat a l'aposta de treure el màxim profit de la Wii. El clàssic joc de rol, que es posarà a la venda el 9 de maig, es reinventa per convertir el wiimote en una espasa per lluitar amb tots els enemics.

Actualitzat
El rival, o company, de "Final Fantasy" en el podi dels jocs de rol per consola torna a Nintendo. L'empresa Square Enix ultima la sortida del "Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors" per a la Wii. Això suposa el retorn de la saga a una gran consola de la marca de Kyoto, amb qui ja es va fer famosa als anys 90.

El "Dragon Quest" no ha abandonat mai la marca nipona i ens els últims temps s'han pogut trobar versions per la GameBoy i per la Nintendo DS. Feia tretze anys, però, que no apareixia en una consola de gran format de la companyia del Mario Bros. L'última vegada va ser amb el "Dragon Quest VI: Maboroshi no Daichi" per Super Nintendo. Durant aquest temps la saga es va passar a Playstation, la consola més venuda.

Ara, veient l'èxit de la Wii, ha decidit apostar per la consola blanca. Ho fa allunyant-se del seu estil clàssic i aprofitant al màxim els avantatges del Wiimote que es converteix en una espassa per fer front als enemics i als monstres. "Dragon Quest Swords" és, segons explica Proein, que s'encarrega de distribuir-lo a Espanya, una experiència "plena d'acció on el jugador es converteix en l'heroi de la història, utilitzant el comandament per controlar la seva llegendària espasa i enfrontar-se amb interminables hordes de monstres".

Un clàssic mundial

"Dragon Quest" és un dels jocs més clàssics del gènere del rol amb combats per torns. Obra d'Square Enix, com el "Final Fantasy", va veure la llum el 1986 amb la consola NES i després va passar a Super Nintendo. Va ser una saga exclusiva de la marca de Kyoto, però amb el pas del temps es van convertir a la religió Playstation.

Amb 22 anys d'història, la sèrie "Dragon Quest" és un fenomen internacional que ha venut més de 43 milions de còpies en tot el món des que va debutar el 1986 a Famicon, coneguda com a Nintendo Entertainment System (NES) a Europa i Amèrica.
Anar al contingut