Reivindicació política al Camp Nou, amb pilotes grogues al terreny de joc

Reivindicació política al Barça-Madrid, amb pilotes grogues al terreny de joc

Mosaic, pancartes i crits d'"independència" i "Llibertat presos polítics" en un partit marcat per l'acció de Tsunami Democràtic

Actualitzat

El partit entre el Barça-Madrid ha començat sense impediments, puntual, després d'una tarda de concentracions a l'exterior del Camp Nou. I ho ha fet amb reivindicació política.

Tot i que la seguretat de l'estadi ha requisat diverses pancartes i caretes de Leo Messi, a l'inici del partit la presència de Tsunami Democràtic dins el camp s'ha materialitzat amb la presència de milers de cartolines de Tsunami Democràtic amb el lema "Spain sit and talk", que s'han barrejat amb el tradicional mosaic del principi del partit.

I en la segona part, el partit s'ha hagut de parar momentàniament pel llançament de pilotes grogues al terreny de joc.

 

Ha estat tan sols un minut de joc, mentre els vigilants de seguretat corrien darrere de les pilotes per retirar-les de la gespa. Mentrestant s'han tornar a sentir crits a favor de la independència i la llibertat dels presos.

Tsunami Democràtic admet en un comunicat que la segona part de l'acció prevista al Camp Nou "no ha estat reeixida per l'actuació policial". La plataforma no parla de fracàs, sinó que remarca que "la gent no ha fallat i segueix tenint clar que això continua mentre no hi hagi autodeterminació, drets i llibertat."

 

 

Les pilotes tenien una cinta adhesiva groga enganxada amb el lema "Sit & talk".

 

 

Inici del clàssic amb crits d'"independència i "Llibertat presos polítics"

Abans que comencés el clàssic, s'han sentit crits d'"independència" i "Llibertat presos polítics" i, al minut 17.14, s'han llançat alguns globus i pilotes inflables des de la graderia. En aquest cas, però, el poc pes de les pilotes ha impedit que arribessin al terreny de joc.

Un detall del mosaic a la grada del Camp Nou (Reuters / Albert Gea)

 

Mentre es cantava l'himne del Barça, a la segona graderia del Lateral s'han penjat dues pancartes amb els lemes "Spain sit and talk" i "Freedom".

 

Pancartes de "Spain sit and talk" i "Freedom" a la grada del Camp Nou (Joan Valls)


A l'exterior, però, durant el transcurs del partit s'han registrat aldarulls al voltant del Camp Nou, amb càrregues policials i crema de contenidors.

 

ARXIVAT A:
El Clàssic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut