Barcelona

El clam per un habitatge digne i a preus assequibles mobilitza milers de persones a Barcelona

La situació de l'habitatge és insostenible. Aquesta és una realitat que avui en dia viuen milers de persones que intenten accedir a una vivenda. Veuen com les seves il·lusions s'esfumen davant d'uns preus prohibitius que no paren d'anar a l'alça. A més, l'euríbor, un dels índexs amb què es calculen les quotes de les hipoteques, ha tornat a pujar i això fa més dificil pagar cada mensualitat. Hi ha col·lectius que, des de fa mesos, defensen un canvi en la política d'habitatge, amb actes com els que han programat per aquest cap de setmana i que han començat amb una manifestació pels carrers de Barcelona.

Actualitzat

Tothom té dret a una vivenda digna, però aconseguir-ho es fa difícil a conseqüència del preu dels habitatges. Per reivindicar el dret a la vivenda, unes 5.000 persones han sortit als carrers de Barcelona. Els manifestants s'han anat concentrant a partir de les sis de la tarda a la plaça de Catalunya, convocats per l'Assemblea Popular per un Habitatge Digne de Barcelona.

"Prou desnonaments", "Stop especulació", "No tindràs una casa en la puta vida" o "Visc amb la hipoteca al coll" són algunes de les pancartes que s'han pogut veure a la marxa, que ha transcorregut en un ambient festiu i sense incidents. De fet, els organitzadors, l'Assemblea Popular per un Habitatge Digne, han repartit un "kit del manifestant" que incloïa xiulets i papers i que ja indica el to reivindicatiu però pacífic de la protesta.

La manifestació ha estat la primera d'un seguit d'accions que es faran aquest cap de setmana, quan falten quinze dies perquè se celebri a Barcelona una cimera europea de ministres d'Habitatge. Alguns dels participants en la protesta acampen aquesta nit a la plaça de Catalunya. Aquest diumenge es reuniran en tallers per debatre propostes per fer més accessible la vivenda a joves i altres col·lectius.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut