Guardiola i Emery s'han retrobat a l'Emirates (Reuters)
Premier League

El City de Guardiola tomba l'Arsenal d'Emery en l'arrencada de la Premier (0-2)

Sterling i Bernardo Silva han certificat el triomf "citizen". El primer líder és el Liverpool, que ha golejat el West Ham (4-0). Salah, Mané -en dues ocasions- i Sturridge han anotat les dianes del conjunt "red"

Àlex CastellsActualitzat

Diferent escenari, mateix desenllaç. Pep Guardiola ha tornat a guanyar la partida al seu col·lega Unai Emery. S'han enfrontat en dotze ocasions i l'ara entrenador de l'Arsenal mai no ha estat capaç de superar el de Santpedor. Avui, no n'ha estat cap excepció. A l'Emirates, els gols de Raheem Sterling i Bernardo Silva han permès al Manchester City arrencar la Premier League amb victòria.

Unai Emery, com a mínim, ha estat valent en la seva estrena a la banqueta "gunner" i ha entregat les regnes de l'equip al joveníssim Guendouzi. El partit, però, li ha vingut un pèl gran al migcampista francès. I Mesut Özil, un dels jugadors importants al vestidor de l'Arsenal, no ha estat a l'altura. A més, el tècnic basc ha hagut d'improvisar al lateral esquerre amb un altre jove de 20 anys, Maitland-Niles, però l'aposta no li ha durat gaire. El jugador s'ha hagut de retirar lesionat abans del descans.

El primer gol del City, obra de Sterling en el minut 14, ha estat un cop baix per a l'Arsenal. Només les intervencions de l'incombustible Peter Cech –titular en detriment de l'alemany Leno– han salvat l'equip londinenc del setge rival. La superiorat dels "citizens" era incontestable, però els de Guardiola no han estat capaços de plasmar-la en el marcador fins al segon temps. Instants després que Lacazette fregués l'empat per a l'Arsenal, Bernardo Silva ha anotat el 0 a 2 definitiu, en el minut 64. Ha aprofitat una passada enrere de Mendy per posar fi a la resistència de Cech.

Anfield es rendeix al nou Liverpool

El primer líder de la Premier League és el Liverpool. En el seu primer partit de la temporada a Anfield, els "reds" no han tingut miraments amb el renovat West Ham: 4 a 0. Mohamed Salah, l'últim "pichichi" a Anglaterra, ha mostrat el camí de la victòria amb un gol en el minut 19, gràcies a l'assistència de Robertson. També hi ha contribuït Sadio Mané, amb un doblet. Ha arrodonit la golejada Daniel Sturridge, en la primera pilota que ha tocat després de saltar al camp en substitució de l'egipci Salah.

El conjunt de Jürgen Klopp només ha necessitat un partit per tornar a meravellar els seus aficionats i, de retruc, per presentar candidatura al títol. Dels nouvinguts al club, dos han estat titulars (el porter Alisson i el migcampista Naby Keita) i Shaqiri ha disputat els últims 10 minuts. Fabinho, en canvi, no s'ha estrenat. A la banqueta dels "hammers", el xilè Manuel Pellegrini ha pogut comprovar que encara haurà de treballar força per mirar d'acoblar tots els fitxatges.