Els membres d'una mesa durant un recompte electoral (Reuters/Albert Gea)
Membres d'una mesa duent a terme el recompte en una imatge d'arxiu (Reuters/Albert Gea)

El CIS torna a donar guanyador el PSC, amb ERC en segon lloc i Junts, tercer

Nova enquesta del CIS sobre les eleccions al Parlament

RedaccióActualitzat

En poc més 15 dies, el CIS, el Centre d'Investigacions Sociològiques, ha fet una nova enquesta sobre les eleccions al Parlament que situa el PSC com a partit més votat.

Aquest cop no han fet projecció en escons, però els socialistes mantenen el percentatge d'estimació de vot estable, fregant el 24%, si bé amb alguna dècima menys.

Esquerra, en segon lloc, perdria gairebé un punt percentual. En canvi, Junts puja dos punts i obtindria el 14,6% del suport.

 

Els Comuns baixen un punt. La CUP puja. I Ciutadans continua la tendència a la baixa, segons el CIS, i es quedaria per sota del 8%.

Els populars mantenen el seu suport intacte; gairebé com Vox, que esgarrapa algunes dècimes a l'alça. El Partit Demòcrata puja gairebé un punt en intenció de vot.  

 

La data definitiva de les eleccions aquest febrer ha ajudat a decidir-se a una part important de l'electorat que estava indecís. Al gener, eren el 50% dels enquestats. Ara han baixat fins al 38%.

Alguns han decidit no votar. El nombre d'abstencionistes s'ha més que doblat i ha passat del 5% fins al 12%.

Tot i que l'enquesta no fa estimació en escons, sí que ofereix en quins marges es mou el percentatge de cada partit en els quinze models que utilitza habitualment el CIS.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021Eleccions
Anar al contingut