Miguel Arias Cañete, candidat del PP a les europees, en un acte a Torrevella.
Miguel Arias Cañete, candidat del PP a les europees, en un acte a Torrevella.
Madrid

El CIS dóna la victòria al PP a les europees amb 20 o 21 eurodiputats davant els 18 o 19 del PSOE

L'enquesta dóna 20 o 21 eurodiputats als populars, per sobre dels 18 o 19 dels socialistes

RedaccióActualitzat

L'enquesta preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) per a les eleccions europees del pròxim 25 de maig atorga la victòria al PP amb un suport del 33,7% i entre 20 i 21 escons. Al PSOE li dóna un 31%  i una forquilla d'entre 18 i 19 eurodiputats.

El bipartidisme resisteix.

El resultat de l'enquesta del CIS mostra que el bipartidisme resisteix i dóna 2,7 punts d'avantatge als populars sobre els socialistes.

En tercer lloc figura la coalició que lidera Izquierda Unida, amb un 9,3% i 5 escons, seguida d'UPyD, partit per al qual es calcula un suport del 5,3 % i 3 eurodiputats.

La resta d'escons s'atribueixen a la Coalició Europea, dels nacionalistes de CiU, PNB i CC (un suport del 5,5% i 3 eurodiputats), a la candidatura que encapçala ERC (3,7% i 2 escons) i a l'aliança de Bildu i BNG (2,1% i un escó).

L'estudi s'ha fet públic quan falten poques hores perquè comenci la campanya per a les eleccions europees, que arrenca aquest dijous a la mitjanit.

"Podemos" aconseguiria escó.

El partit "Podemos", liderat per Pablo Iglesias, entraria a la cambra amb un 1,8% dels vots i un escó. En canvi en quedarien fora, segons l'enquesta, la coalició Primavera Europea, integrada per Equo, Compromís i CHA, entre d'altres, i les candidatures de Ciutadans i Vox.

 

Anar al contingut