Madrid

El CIS augura una victòria del PSC a Catalunya tot i perdre 9 escons

El PSC guanyaria les eleccions generals a Catalunya, segons augura el Centre d'Investigacions Sociològiques, el CIS, en la seva enquesta sobre intenció de vot de cara al 20-N. Els socialistes catalans obtindrien 16 escons, 9 menys dels que té en l'actual legislatura.

Actualitzat
Tot i la victòria, per al PSC són un dels pitjors resultats de la seva història. De fet, només ha obtingut menys diputats en les primeres eleccions espanyoles, l'any 1977, quan en va aconseguir 15. A més, es quedaria amb un diputat menys dels que va obtenir en les eleccions del 2000, quan Aznar va guanyar per majoria absoluta.

En segon lloc se situaria CiU, amb 13 escons. La federació nacionalista milloraria els resultats, ja que obtindria tres representants més dels 10 que té ara. Ens hem de remuntar al 2000 per trobar un resultat millor dels nacionalistes, quan van tenir 15 escons.

El PPC repetiria els seus millors resultats


La tercera força més votada a Catalunya seria el PPC, que se situaria a un escó de CiU en obtenir-ne 12, quatre més dels que té en l'actual legislatura, on bons resultats de la formació en sintonia amb els que els atorga l'enquesta al conjunt de l'Estat, on obtindria la majoria absoluta més àmplia de la seva història.

De fet, amb aquests 12 escons que els atorga l'enquesta, els d'Alícia Sánchez-Camacho repetirien el seu millor resultat electoral a Catalunya, el que va obtenir l'any 2000, quan José María Aznar va obtenir la majoria absoluta. Llavors el cap de llista va ser Josep Piqué, i el número 2, Jorge Fernández Díaz, l'actual número 1 per Barcelona.

ICV milloraria i ERC es quedaria igual


ERC, per la seva banda, mantindria els 3 diputats que tenia fins ara i ICV en sumaria un més i n'obtindria 3.

Els populars guanyarien CiU a Barcelona

Per demarcacions, a Barcelona, el PSC obté 11 diputats, el PP, 8; CiU en suma 7. Això suposaria que per primera vegada els populars superarien els de la federació nacionalista en aquesta demarcació. Pel que fa a ICV-EUiA, obtindria 3 escons i ERC, 2.

A les comarques de Girona, el PSC i CiU aconsegueixen dos escons; ERC manté el que tenia i el PP recupera l'escó que va perdre. Pel que fa a la demarcació de Lleida, CiU se situaria líder, amb dos representants; seguit de PSC i PP, amb un. Per últim, a les comarques de Tarragona, PSC, CiU i PP obtindrien dos representants cadascun.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut