Barcelona

El cirurgià Moisès Broggi, un referent de la medicina catalana, arriba al segle de vida

El prestigiós cirurgià català Moisès Broggi compleix 100 anys. President d'honor de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, Broggi ha rebut la medalla centenària de la Generalitat, i ha participat en un dinar d'homenatge, al costat de familiars i amics, per commemorar l'efemèride. La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha estat l'encarregada de fer el lliurament de la medalla. Tal és la rellevància de Broggi, que l'Acadèmia de Medicina ha declarat el 2008 "any del centenari del doctor Broggi", amb l'objectiu de commemorar la seva trajectòria.

Actualitzat

Nascut a Barcelona el 1908, Broggi es va llicenciar en medicina l'any 1931, especialitzant-se en cirurgia. Va ser metge de les Brigades Internacionals durant la Guerra Civil i, per la seva trajectòria professional, va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi el 1981.

Tot i la seva edat, Broggi conserva una memòria prodigiosa. Aquest símbol vivent i referent de la medicina del nostre país ha estat testimoni de l'evolució de l'avenç de la ciència mèdica durant aquest darrer segle.

La seva llarga vida també li ha permès participar en els tres referèndums dels Estatuts de Catalunya, el del 32, el del 79 i el del 2006. Per cert, que admet que en tots ha votat a favor. Tot plegat ho ha reflectit a "Memòries d'un cirurgià" i la seva continuació, "Anys de plenitud".

Anar al contingut