Pla general d'un moment de l'espectacle de l'espectacle 'Hotel' de la companyia Cirque Éloize amb la cantant al mig i difer…
Pla general d'un moment de l'espectacle de l'espectacle 'Hotel' de la companyia Cirque Éloize amb la cantant al mig i diferents acròbates fent una coreografia amb els aros el 12 de juliol de 2019 (Horitzontal)

El Cirque Éloize obre el seu 'Hotel' ple d'humor i acrobàcies al Festival de Peralada

ACN Peralada.-Amb humor i acrobàcies a parts iguals, el Cirque Éloize ha arrencat el seu espectacle 'Hotel' aquest divendres a la nit al Festival de Peralada. A partir d'una escenografia simple, treballada i mutant, la companyia ha anat adaptant l'escenari a cada número acrobàtic. Cada un d'ells acompanyats per música en directe que han ajudat a transportar al públic en un hotel dels anys 30. En total hi han participat una dotzena d'acròbates i músics que han donat vida a diferents personatges de l'establiment i que han anat cosint un petit argument al llarg de l'espectacle. La direcció i composició musical és obra d'Éloi Painchoud, que s'ha inspirat en la seva infantesa, els ritmes del swing i en els 25 anys que la companyia porta recorrent el món amb els seus espectacles.

Amb el botons obrint la porta, el Cirque Éloize obria el seu peculiar 'Hotel' aquest divendres a la nit al Festival de Peralada per acostar entre riures números d'acrobàcies que han deixat al públic amb la boca oberta. Aquesta benvinguda ha servit per introduir parts dels personatges que acompanyarien als espectadors al llarg de tot l'espectacle.Amb la introducció dels personatges, l'humor ha arrencat els primers somriures del públic i, de forma amable, els artistes han començat a fer acrobàcies. La música, en què han predominat els ritmes de swing, ha ajudat a la gent a endinsar-se en l'atmosfera d'un hotel dels anys 30. A partir d'aquí, ha sortit la cantant i els primers músics que han anat acompanyant els artistes durant tot l'espectacle.L'escenografia ha estat simple, però treballada. Tot de material amb rodes que servien per entrar i sortir de l'escenari ràpidament. Un sofà i una barra de bar recreaven el 'hall' de l'establiment, però que ràpidament es podia transformar en una habitació en el moment en què hi posaven un matalàs rodó. Posteriorment, els aros han entrat en escena i els personatges han començat a jugar amb diversos aros, mentre compenetraven les acrobàcies amb part d'una coreografia. Els aros han deixat pas a un número de funambulisme i també diverses acrobàcies sobre una corda. Al llarg de l'espectacle hi han participat una dotzena d'acròbates i músics.L'espectacle 'Hotel' ha estat el regal d'aniversari que ha ofert la companyia Cirque Éloize per celebrar els seus més de 25 anys dalt dels escenaris. La companyia canadenca és la primera vegada que han aterrat al Festival de Peralada i ho han fet amb alguns diàlegs en català, en una clara picada d'ullet per guanyar-se la complicitat dels espectadors del territori. La direcció artística va a càrrec d'Emmanuel Guillaume i la direcció musical i composició és obra d'Éloi Painchoud, qui ha confessat que s'ha inspirat en la seva infantesa per composar aquest espectacle.La companyia canadenca porta més de 25 anys recollint èxits amb les seves propostes de circ contemporani combinat amb altres formes artístiques per emocionar al públic. Alguns dels muntatges, com ara 'iD', 'Cirkopolis' o 'Saloon' han estat vistes per més de 3,5 milions d'espectadors i s'han interpretat més de 5.000 vegades en 550 ciutats d'arreu del món. 'Hotel' es va estrenar l'any passat a Canadà i està de gira per tot el món. Després de Peralada, també aniran al Perú, Àustria i França. Es va estrenar el novembre del 2018 a Mont-real (Canadà).

Anar al contingut