janquim / Barcelona

El Cirque du Soleil torna a Barcelona amb "Saltimbanco"

El Cirque du Soleil ha tornat a Barcelona i ho ha fet amb un dels seus espectacles més emblemàtics. Com ja ha passat en les últimes visites d'aquesta companyia a la ciutat, no hi presenta un nou espectacle sinó la versió renovada d'un dels seus èxits, "Saltimbanco", que ja es va poder veure a la capital catalana l'any 2002. Les funcions han començat aquest dimecres i es repetiran fins al dia 10 de gener, al Palau Sant Jordi.

Actualitzat
La primera versió de "Saltimbanco" es va crear l'any 1992, i des d'aleshores ha anat de gira arreu del món, amb més de cinc mil representacions. Una producció extraordinària carregada d'humor, acrobàcies i malabarismes. Sobre la pista hi passen gairebé un centenar d'artistes de vint països diferents.

L'última vegada que aquest circ va passar per Barcelona va ser amb motiu de la reestrena d'"Alegria", un altre dels seus espectacles amb més recorregut.

Abast global

La companyia Cirque du Soleil ja té abast global, amb gires que recorren tots els continents i a la vegada manté uns quants espectacles fixos, en llocs on el públic canvia sovint, com ara els casinos de Las Vegas i parcs temàtics de Disney. D'aquesta manera, tenen propostes que estan inspirades en el grup The Beatles i en les cançons d'Elvis Presley, un espectacle aquàtic o un altre que busca les fonts del cabaret i explora la sensualitat.

Les seves creacions més recents, de gira pels Estats Units, són "Kooza", que retorna als números tradicionals del circ recuperades amb les característiques imaginatives del grup, i "Ovo", que suggereix un viatge fantasiós al món dels insectes.

Negoci innovador

A més, Cirque du Soleil s'ha convertit en un model estudiat pels experts en innovació, un cas que ocupa, per exemple, les pàgines centrals del llibre "La estrategia del océano azul", en què es posa de relleu la seva originalitat i com han esquivat la competència amb una proposta que no tenia precedents.

El seu creador, Guy Laliberté, és tingut per un emprenedor modèlic que ha aconseguit aixecar una empresa de caràcter mundial però també se'l considera una persona controvertida, que no ha amagat la seva afició al pòquer fins al punt de participar en campionats importants amb molt bons resultats i que al mateix temps ha impulsat una organització no governamental orientada als problemes de l'aigua al planeta.

Aquest mateix any 2009, Laliberté ha gastar una fortuna per aconseguir que se l'inclogués en un viatge espacial, una oportunitat que va aprofitar per llançar un missatge ecologista.

L'economia de la companyia sembla tenir bona salut i no s'ha vist encara afectada per l'anunci recent que els inversors Dubai World podrien vendre's la seva part, però l'abast d'aquest efectes no se sabrà fins més endavamt. Sigui com sigui, Laliberté i el seu Cirque du Soleil, fundat l'any 1984, ja han canviat per sempre més la història del circ.

En aquest vídeo es pot veure una promoció sobre l'espectacle "Saltimbanco".  

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut