El Quinto Carajillo, un dels grups de l'Estepa Mediterrània, durant la roda de premsa de presentació. Imatge del 24 de juliol del 2019. (Horitz…
El Quinto Carajillo, un dels grups de l'Estepa Mediterrània, durant la roda de premsa de presentació. Imatge del 24 de juliol del 2019. (Horitzontal)

El Circuit Estepa Mediterrània comptarà amb grans noms sense oblidar-se dels artistes emergents

Actualitzat

ACN Manresa.-El Circuit Estepa Mediterrània, el certamen 'off' de la Fira Mediterrània de Manresa, arriba a la desena edició amb un cartell replet de grans noms i encapçalat per la banda de rap Lágrimas de sangre (LDS), que presenta el seu nou treball 'Vértigo'; els imparables Ebri Knight amb el seu darrer àlbum, 'La voz dormida'; i Manudigital, l'incombustible riddim, baixista i productor musical, que arriba amb la intenció de fer ballar tothom amb el seu últim treball, 'Bass Attack'. La Fira Mediterrània de Manresa i Cases de la Música han presentat aquest dimecres el cartell de la X Estepa Mediterrània. Més enllà dels grans noms d'aquesta edició, han recalcat els organitzadors, l'objectiu seguirà sent el de donar suport i impuls a formacions emergents, especialment a l'escena de la Catalunya Central, que representa una part important del cartell.

Des del 10 fins al 13 d'octubre, Stroika, Voilà! i l'Escenari de Cases de la Música, ubicat a la Plaça Europa, es convertiran en els centres neuràlgics de l'Estepa Mediterrània. Del cartell d'aquest 'Off' destaca el concert de La Sra. Tomasa, a la Sala Stroika; o de Senyor Oca, un dels motors de la prolífica escena del hip-hop català que després d'anys a l'escena underground, l'any passat va guanyar el SONA 9.També hi seran Cèlia Vila, que partint d'una base de pop-rock i en companyia de Víctor Grané (piano i guitarra) i Roger Puig (bateria i percussions), l'abril va publicar el seu primer treball, 'Teaghlach'; o El Niño de la Hipoteca, que porta més d'una dècada dedicant-se a la música i que ha conquerit els cors de fans de tot arreu amb himnes com 'Que te vaya bien' o 'Alquitrán y carmín'.Completa la graella El Quinto Carajillo, una banda bagenca que va néixer l'any 2017 de la fusió de les personalitats i estils dels seus membres. Hamsa Hamsa és una banda formada a Barcelona amb l'objectiu de rescatar la tradició musical sefardita i de l'Orient Mitjà, aportant el seu toc personal a aquests sons amb la barreja d'altres gèneres, com el jazz, el rock i les músiques d'arrel. Kumbara, que neix a Girona a partir del pianista "timbero" Rodrigo García i de l'electrònica de David Mansilla. Tot, afegit a la força de les percussions de Nuri Madí, del groove del baix de Gerard Chaman Cañigueral i de les veus versàtils de Karla Aguilar i Mateo Sánchez. Com a resultat, tenim un projecte fresc i trencador, que barreja ritmes llatins, reggae, drum and bass i bases electròniques.Finalment també hi serà el cantautor de rumba catalana amb estils diversos, el mataroní Óscar Torres; Mar Martínez, que presenta 'Llegar' amb el premiat productor manresà Miquel Coll i Txevi Clemente a la guitarra; o Mabel Flores, que està aconseguint fer-se lloc dintre del panorama de la música d'autor.Més de mil artistesEstepa Mediterrània va néixer el 2010, de la mà de Fira Mediterrània i Casa de la Música de Manresa., com a certamen 'off' que pretenia, a tall de radar de l'escena underground, ampliar els horitzons artístics circumscrits a la 'mediterraneïtat' i arrelar la Fira encara més a la ciutat. El projecte ha suposat una veritable revolució en les seves edicions passades, acollint a més de 1.000 professionals de tot el món.

Anar al contingut