Imatge d'arxiu d'un Gran Premi a Silvestone (Reuters)
Imatge d'arxiu d'un Gran Premi a Silvestone (Reuters)
Fórmula 1

El circuit de Silverstone activa la clàusula de rescissió del seu contracte amb la Fórmula 1

Els propietaris del circuit justifiquen que les condicions econòmiques vigents fan impossible la continuïtat del Gran Premi de la Gran Bretanya a partir del 2019

Actualitzat

L'any 2019 serà l'últim, si no s'arriba abans a un nou acord, que el Gran Premi de la Gran Bretanya de Fórmula 1 es disputi al circuit de Silverstone. El Club de Pilots de Curses Britànics, propietari de la instal·lació, ha activat formalment la clàusula de rescissió del contracte que els uneix al mundial automobilístic.

Segons el president del club, John Grant, "la decisió s'ha pres perquè en els termes de l'actual contracte el Gran Premi de la Gran Bretanya no és financerament viable per a nosaltres". Aquest problema el tenen molts altres circuits europeus, entre ells el de Barcelona-Catalunya, que tal com va explicar el seu president Vicenç Aguilera a "El Club de la Mitjanit" depèn de les aportacions públiques per compensar el balanç.

Grant ha concretat que "vam tenir unes pèrdues de 3,145 milions d'euros el 2015, de 5,4 el 2016 i aquest any esperem perdre una quantitat similar. Hem arribat a un punt que no podem permetre per més temps que la passió per l'esport dirigeixi els nostres caps".

El circuit de Silverstone, però, no tanca del tot les seves portes a la Fórmula 1. Segons el president del Club de Pilots, "tot i que hem activat la clàusula de rescissió, donem suport total als canvis que l'equip Liberty (l'actual propietari de la F1) està introduint. Tenim l'esperança que es pugui arribar a un acord per garantir un futur sostenible i viable per al Gran Premi de la Gran Bretanya i per a Silverstone per molts anys".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut