El pilot Fernando Alonso, en l'últim Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1. (Foto: Reuters)
El pilot Fernando Alonso, en l'últim Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1. (Foto: Reuters)
Barcelona

El Circuit de Montmeló rebrà 5 dels 42 milions que s'ingressaran el primer any de taxa turística

També es triplicarà el pressupost de la campanya publicitària de Catalunya aquest estiu, fins als 2,5 milions d'euros, segons ha anunciat la Generalitat. Les aerolínies, les estacions d'esquí que depenen del govern i el tren dels Llacs també rebran part dels diners.

RedaccióActualitzat
El Circuit de Montmeló rebrà 5 milions dels 42 que la Generalitat preveu recaptar aquest any amb la taxa turística, que grava les estades en hotels, càmpings i cases rurals, entre d'altres. La conselleria d'Empresa i d'Ocupació ha indicat que la previsió d'ingressos per aquest 2013, amb aquest impost, és de 42 milions d'euros, lluny dels 100 previstos d'entrada, tot i que el govern manté que hi ha marge per créixer.

La recaptació també permetrà triplicar el pressupost de la campanya publicitària de Catalunya aquest estiu, fins als 2,5 milions d'euros, segons ha anunciat la Generalitat. S'emetrà al juny i juliol amb l'eslògan "Catalunya. M'agrada compartir" i buscarà reforçar el turisme espanyol, francès, britànic, alemany i italià.

Les aerolínies, com Ryanair, les estacions d'esquí que depenen del govern i el Tren dels Llacs també rebran part dels diners.

En total, la Generalitat ha recaptat 8,4 milions en cinc mesos (des de novembre de l'any passat fins al març de 2013), i espera recaptar aquest any uns 42 milions d'euros amb la taxa, segons va avançar el conseller recentment i ha confirmat ara.

Respecte de l'ajuda al circuit que acull el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, el president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha dit que és "benvinguda" si "serveix perquè no s'hagi perdut" aquest esdeveniment. El govern defensa la subvenció per l'impacte econòmic que té el Gran Premi. A banda dels diners de la Generalitat, Montmeló també rep aquest any 4 milions de l'Ajuntament de Barcelona.

Tot i que el sector rebutjava la taxa turística, els representants del gremi han coincidit a dir que s'ha acceptat, que els turistes de fora estan més acostumats a pagar-la i que, al final, els diners es reinverteixen en el mateix àmbit.

Fins ara, la ciutat de Barcelona ha aportat el 63% dels recursos generats amb la taxa turística.
Anar al contingut