El Circuit de Catalunya defuig la polèmica sobre els himnes recordant que des del 1991 s'interpreten el català i l'espanyol

ACN Montmeló.-L'endemà de rebre una carta del president de la Federació Espanyola d'Automobilisme, Manuel Aviñó, criticant que a la cerimònia de sortida del Gran Premi de Fórmula 1 a Montmeló s'escoltés 'Els Segadors' i onegés la bandera catalana, el Circuit de Catalunya li ha respost en un comunicat que des de l'any 1991, any de la primera cursa, el protocol a la sortida sempre ha estat el mateix. Li recorden que l'operativa per escoltar els himnes abans de l'inici de la cursa sempre ha estat la mateixa: 14 minuts abans de la sortida sona l'himne espanyol i a continuació el català. Pel que fa a les banderes, al comunicat també es recorda al senyor Aviñó que totes dues han presidit sempre la cursa. Contradient les acusacions del president federatiu d'aprofitar el ressò internacional de la Fórmula 1 per "llançar missatges polítics en uns moments especialment delicats i dolorosos per Catalunya i Espanya", el circuit "manifesta i fa constar que sempre ha mostrat el màxim respecte als símbols d'Espanya i Catalunya".

Al comunicat s'apunta també que el 2015 es va introduir un nou format, a petició de la Fórmula 1, amb una nova cerimònia dotada de major solemnitat que es va traduir amb la presència de les autoritats i els pilots encapçalant la graella davant les banderes. Una cerimònia, se li recorda, que ja va presenciar l'any passat. La Federació Catalana d'Automobilisme exigeix una rectificacióMés contundent en la seva resposta ha estat la Federació Catalana d'Automobilisme que en un comunicat ha exigit a l'espanyola una rectificació per la seva carta repetint els arguments del Circuit de Catalunya i recordant-li que l'himne oficial de Catalunya i la senyera "són símbols nacionals i plenament estatutaris i constitucionals" com s'estableix a l'Estatut de Catalunya i com ho reconeix el Tribunal Constitucional. Destacant que el protocol abans de la sortida ha estat el mateix els últims 27 anys, la federació demana "un estricte respecte a la legitimitat dels símbols de Catalunya i a la llibertat d'expressió en el marc de la legalitat vigent". "Condemnem les crítiques i la intenció de prohibir l'exhibició dels símbols de catalans ja que entenem que estan fora de lloc i suposen una falta de respecte amb la voluntat de crear polèmica on no n'hi ha i de perjudicar la convivència"., afegeixen.

Anar al contingut