janquim

El circ de les aplicacions torna a Barcelona amb motiu del Mobile 2.0

El Mobile 2.0 ha tancat el primer dia amb una sessió ràpida per donar a conèixer unes quantes aplicacions. Cobreixen propostes molt diverses, des de l'entreteniment fins a la salut.

Actualitzat
A la sessió d'obertura del Mobile 2.0, el conseller delegat de Telefónica I+D, Carlos Domingo, ha recomanat que les aplicacions es facin per a les persones i no per als aparells. Això és el que intentaven demostrar els que han participat a l'AppCircus d'avui, una ronda de presentacions breu de caràcter mundial que ja havia passat per Barcelona i que ha servit per tancar la primera jornada d'aquesta cita.

Trucades gratis

Han trobat més aplaudiments aplicacions com Yuilop, nascuda a Alemanya i activa per ara només en aquest país, amb la promesa d'estendre arreu la seva oferta de trucades gratuïtes a qualsevol número de telèfon i d'unir en un sol fil la conversa entre dues persones a través de diversos canals.

Accessibilitat

Mobile accessibility permet l'ús de la pantalla tàctil a les persones cegues, de moment només per al sistema Android.

Fotografia

Panorama4D proposa la transformació de les fotografies en una visió en tres dimensions. Els resultats es poden compartir a les xarxes socials, igual que passa amb les transformacions de veu que proposa Vicemod.

Scandit escaneja codis de barres i se suposa que posa al descobert les millors ofertes però tot depèn dels acords que estableixin els seus creadors amb establiments comercials.

Compres

Una dependència semblant de tercers mostrava Airticket, un procediment per adquirir entrades, saber on és el teatre o la sala de concerts on s'acudeix i passar la porta com aquell qui diu amb un cop de mòbil. La pega que hi posava el jurat és que requereix d'un entrenament de moltes persones que de moment es limiten a estripar un tros de paper.

Esports

Timpik intenta posar d'acord les persones amb afició als esports d'equip. Sou quatre i voleu jugar un partit de bàsquet o de futbol set? Amb aquesta aplicació hauríeu de trobar els companys ideals per a una bona suada damunt el parquet o la gespa artificial.

Ajuda

Radio Me llegeix les actualitzacions de les xarxes socials. No s'acaba d'entendre el model de negoci ni tampoc la seva utilitat. Es va més de pressa llegint que escoltant.

Nomadanalytics incorpora una aplicació de Google sobre l'anàlisi de visites a un lloc web a l'univers de la BlackBerry.

Spotmole permet fotografiar aquella piga intrigant i esperar que el mòbil respongui. Hi ha dues opcions: un "OK" de color verd o un advertiment en taronja per anar al dermatòleg amb la sospita d'un melanoma. Amb només dos minuts per cada presentació no han pogut demostrar la procedència de les dades que permeten aquesta primera anàlisi però ha fet l'efecte que, de moment, els membres del jurat preferirien un diagnòstic més fonamentat.

El mercat

Sigui com sigui, la ronda ràpida de l'AppCircus ha permès, una altra vegada, confirmar que les aplicacions mouen l'enginy, afavoreixen la creació de projectes i que cobreixen un ventall molt ampli de necessitats... o suposades necessitats. Encertar la resposta a aquest dubte és el que proporciona l'èxit perquè a les botigues d'aplicacions les lleis del mercat són les que imperen.

Anar al contingut