Barcelona

El cinquè denunciat per abusos dels Maristes és el subdirector del centre

La direcció l'ha apartat del càrrec i de les tasques docents després de la presentació de la denúncia

RedaccióActualitzat

El programa "La vida" de Catalunya Ràdio i TV3 han pogut confirmar que la cinquena persona denunciada en relació amb els presumptes abusos sexuals a menors en el col·legi Maristes Sants  -les Corts és un membre de l'actual directiva del centre.

Abans, Raimon Novell, el director del centre, ha assegurat que havia rebut el requeriment dels Mossos del cinquè treballador denunciat en relació amb el cas en sortir de l'entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", tot i que no ha dit de qui es tractava:

"A dos quarts d'onze, després d'intervenir al programa, quan hem arribat al col·legi hem rebut un requeriment per part dels Mossos d'Esquadra i m'han citat a mi com a director del centre de Sants - les Corts per donar informació de la cinquena persona."

I és que durant l'entrevista, el director dels Maristes Sants-les Corts havia assegurat que els Mossos li havien demanat informació de quatre persones vinculades al centre. Es tractava, ha dit, de Joaquín Benítez, A. F., M. M. i un monitor que, segons ha explicat, no era mestre de l'escola, sinó un alumne de pràctiques d'un curs de lleure i formació de monitors de la Fundació Pere Tarrés.

El TSJC informa que el centre es va negar a facilitar informació als Mossos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que la direcció dels Maristes de Sants - les Corts es va negar a facilitar "cap tipus d'informació" als Mossos d'Esquadra sobre conductes que podien ser constitutives de delicte contra la llibertat sexual. Els pares del menor, reunits amb els Mossos, van decidir no presentar denúncia.

L'any 2011, el jutjat de guàrdia va rebre un escrit del vicari provincial dels Germans Maristes inicialment adreçat a la Fiscalia de Menors en què s'informava de les manifestacions fetes pel pare d'un alumne respecte a conductes de Benítez amb el seu fill uns dies abans. El jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona va manar als Mossos d'Esquadra que investiguessin les circumstàncies del cas.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut