Madrid

El cinema espanyol va perdre 2,6 milions d'espectadors l'any passat

El 2006 ha estat un mal any per al cinema espanyol. Si més no si es miren les dades d'assistència a les sales de projecció, que indiquen que en l'últim any les produccions espanyoles han perdut 2,6 milions d'espectadors. De totes les pel·lícules realitzades a Espanya, "Alatriste" -que ha estat la perdedora dels Goya- és la que ha tingut més recaptació a la taquilla, amb gairebé 16,5 milions d'euros. En xifres absolutes, la pel·lícula més vista ha estat la segona part de "Pirates del Carib". Les dades són de l'Institut de Cinematografia i Arts Audiovisuals, i les confirmarà en els pròxims dies el Ministeri de Cultura.

Actualitzat
En total, les pel·lícules espanyoles van tenir 18.625.764 espectadors, 2,6 milions menys que l'any anterior. La recaptació també va baixar, i va passar de més de 106 milions d'euros a menys de 98. La mateixa dinàmica de descens d'espectadors la van experimentar les pel·lícules de producció estrangera, que van perdre quatre milions d'espectadors.

En el rànquing de les deu més vistes, la majoria són produccions americanes. És el cas de la que encapçala la llista, la segona part de "Pirates del Carib", amb una recaptació de gairebé 28 milions d'euros. També hi ha "El Codi Da Vinci", "Ice Age 2", "Cars", "Memorias de una geisha", "X-Men: la decisión final", "Superman Returns" i "Infiltrados".

A la llista només hi han entrat dues produccions espanyoles: "Alatriste", que ocupa la quarta posició amb 16,5 milions d'euros, i "Volver", setena amb una recaptació superior als 10 milions. "El laberinto del fauno" ocupa el setzè lloc.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut