El cinema de la setmana passada a TV3

"Tres dies amb la família", "El gran Vázquez" i "25 quirats" la setmana passada a la petita pantalla

Divendres 12 de juny cap a la mitjanit TV3 ha programat el "thriller" de Patxi Amezcua "25 quirats".
La pel·lícula és una mostra del món del crim i la corrupció en què els protagonistes segueixen el codi d'honor dels criminals i viuen al límit de la legalitat. Francesc Garrido, Aida Folch, Manuel Morón i Joan Massotkleiner  interpreten aquest llargmetratge ple de girs i d'acció, suspens, enganys, sorpreses i sentiments. És una coproducció d'Ovideo TV, Televisió de Catalunya i Icónica amb la col·laboració de TVE i el suport de l'ICEC i l'ICAA. El film va guanyar el premi a millor pel·lícula, millor actor i actriu principals en la 12a edició del Festival de Màlaga.  També va guanyar el premi a millor director i millor actor principal del Festival Primavera Cinematogràfica de Llorca, el de millor pel·lícula a la Semana de Cine de Medina del Campo i una menció especial al Festival de Cinema Opera Prima Ciudad de Tudela, tots ells l'any 2009.  
 
"El gran Vázquez" d'Óscar Aibar es podrà veure la nit de dissabte a les 23.35.
La pel·lícula, interpretada per Santiago Segura, està basada en la vida del dibuixant de còmics Manolo Vázquez. El film ens presenta Vázquez, dibuixant de l'Editorial Bruguera, tal com era en la vida real: un home que fruïa del que volia quan volia. No pagava mai res, esquivava amb enginy els creditors, es mofava i estafava els seus caps i es casava ben alegrement col·leccionant una família darrere l'altra. Però un dia un gris comptable de la seva editorial decideix que ha de passar per l'adreçador com tothom. No serà una feina fàcil per al genial dibuixant que considera que la vida és una festa on t'hi has de "colar" si no t'hi han convidat. És una coproducció de Distinto Films, Tornasol Films, Castafiore Films, amb la participació de Televisió de Catalunya, d'Estudios Ciudad de la Luz (Generalitat Valenciana), TVE i Canal + i la col·laboració de l' ICAA, l'ICO i l'ICEC/ICF.
 
La pel·lícula de Mar Coll "Tres dies amb la família" s'emetrà diumenge a les 18.55.
Amb aquest film multigeneracional, la directora va obtenir el Goya a Millor direcció novella l'any 2010. Nausicaa Bonnin és Lea, una jove que  ha hagut de fer un viatge a corre cuita a Girona on el seu avi patern acaba de morir. Allà l'espera tota la família a la qual gairebé no ha vist des que, anys enrere, se'n va anar a viure a l'estranger. La mort del patriarca dels Vich i Carbó és l'excusa perfecta per forçar la convivència entre els seus descendents. Els tres dies que dura la vetlla, la missa i l'enterrament són un bon moment per observar aquest joc d'aparences d'una burgesia conservadora en què tots els problemes són evidents però mai explícits. Lea rebutja aquest món hipòcrita, que se li adhereix, però, a la pell com un vestit fet a mida.  Eduard Fernández (Josep Maria), Philippine Leroy-Beaulieu (Jöelle), Ramon Fontserè (Pere), Francesc Orella (Toni) , Amalia Sancho (Virginia) i Aida Oset (Mar) completen el repartiment d'aquesta pel·lícula coproduïda per Escándalo Films i Televisió de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut