Els salts de Steve McQueen després que "12 anys d'esclavitud" s'emportés l'Oscar a la millor pel·lícula. (Foto: Reuters)
Els salts de Steve McQueen després que "12 anys d'esclavitud" s'emportés l'Oscar a la millor pel·lícula. (Foto: Reuters)
Barcelona

El cinema britànic, el gran triomfador dels Oscars 2014

"Gravity", la pel·lícula més guardonada a la gala, va ser filmada i produïda a Londres, i "12 anys d'esclavitud" té com a director el britànic Steve McQueen i com a protagonista el també britànic Chiwetel Ejiofor.

RedaccióActualitzat

Els Oscars del 2014 van ser "made in Britain". Així es pot deduir del repartiment d'estatuetes que es va fer en la 86a edició de la gala dels Oscars celebrada a Los Angeles per l'Acadèmia de Hollywood. Les dues grans guanyadores van ser "Gravity", amb 7 Oscars, i "12 anys d'esclavitud", amb 3, entre els quals el de millor pel·lícula. Doncs bé, resulta que l'odissea espacial dirigida per Alfonso Cuarón va ser filmada i produïda a Londres, i "12 anys d'esclavitud" té com a director el britànic Steve McQueen i com a protagonista el també britànic Chiwetel Ejiofor.

Londres ha reaccionat traient pit després que els Oscars han confirmat la vitalitat del cinema britànic. "La nostra indústria continua jugant a les grans lligues", ha sentenciat Amanda Nevill, directora executiva de la British Film Institute (BFI).

No només ho diuen ells, sinó que és una opinió que comparteix el productor nord-americà Harvey Weinstein, que diumenge mateix ja va opinar que "la indústria cinematogràfica britànica viu el millor moment que he vist". "Teniu directors amb talent que fan pel·lícules intel·ligents i que van bé comercialment", ha dit en una entrevista a l'"Observer" per explicat aquesta renaixença.

L'èxit britànic no se circumscriu únicament a "Gravity" i "12 anys d'esclavitud". Hi ha dues pel·lícules més que van optar a l'Oscar al millor film i que tenien ADN britànic: "Philomena", de Stephen Frears i els també britàncis Judi Dench i Steve Coogan, i, encara que en menor mesura, "Capitán Phillips", que tenia Tom Hanks com a actor principal, però que també estava dirigida pel director britànic Paul Greengrass, encara que el finançament era nord-americà.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut