Barcelona

El cineasta nord-americà Gregory Nava vol que el cinema català vagi a Hollywood

L'any que ve o el següent alguna pel·lícula catalana podria competir pels Oscar de Hollywood, segons ha opinat el cineasta nord-americà Gregory Nava. Guionista de pel·lícules com "Frida", "Selena" o "El norte", i membre també de l'Acadèmia de Hollywood, ha fet aquest pronòstic des de Catalunya, on ha estat nomenat membre d'honor de l'Acadèmia del Cinema Català. Nava ha fet arribar una carta a l'acadèmia nord-americana perquè accepti la institució catalana i permeti que les pel·lícules catalanes competeixin per l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa sota la bandera de Catalunya.

Actualitzat
Gregory Nava ha argumentat que l'acceptació de l'Acadèmia del Cinema Català a Hollywood fructificarà per "la indústria pròpia de cinema que té Catalunya, les subvencions del govern i de diverses institucions, la seva cultura, la seva llengua i el fet que hi ha gent amb molt talent". També ha recordat que ja hi ha l'antecedent de Puerto Rico, que competeix com a país malgrat que pertany als Estats Units "perquè han reconegut que tenen una llengua i una cultura diferents".

El president de l'acadèmia catalana, Joel Joan, que comparteix la visió de Nava, ha agraït el suport del guionista i director, que no és l'únic. Hi ha tres membres de l'acadèmia més que han fet gestions a Hollywood perquè s'accepti Catalunya a la competició. Joan ha explicat que, en la visita recent als Estats Units, els academicistes van quedar "bocabadats" per la producció de cinema amb participació catalana.

Tant Joel Joan com Gregory Nava s'han mostrat convençuts que l'Acadèmia Espanyola de Cinema no posarà cap impediment a l'acceptació de les pel·lícules catalanes als EUA. De fet, Joan ha dit que té una conversa pendent amb el president, Álex de la Iglesia, però que sap que "no veuran malament" la participació, amb l'única condició que no hi hagi duplicitat en els títols que presentin l'acadèmia catalana i l'espanyola.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut