Barcelona

El cineasta Josep Maria Forn, distingit amb el Gaudí d'Honor

El cineasta Josep Maria Forn ha estat distingit amb el premi Gaudí d'Honor que atorga l'Acadèmia del Cinema Català. En un acte a la Pedrera, on han assistit la majoria dels nominats als guardons del cinema català d'aquest any, al director de "Companys", "Procés a Catalunya" o "La piel quemada", entre molts altres títols, se li ha reconegut tota una vida dedicada al cinema.

Actualitzat
El director, productor i guionista Josep Maria Forn (Barcelona, 1928) ha agraït amb aquestes paraules el guardó: "Sempre t'emociona que la gent del cinema, que són la meva gent, et reconegui almenys, com a mínim, un esforç i un treball". Forn ha recordat que al llarg de la seva trajectòria ha fet "més de 200 llargmetratges, i més de 100 curtmetratges".

L'acadèmia catalana ja va impulsar l'agost passat la tornada a les pantalles, 43 anys després de la seva estrena, de la pel·lícula de Forn "La piel quemada", un film de culte, neorealista, en blanc i negre, que es va veure a tot Espanya.

Cinc membres d'honor

L'Acadèmia també ha anunciat els cinc membres d'honor d'aquest any, entre els quals hi ha l'actriu Montserrat Carulla i l'exhibidor i productor Fermí Marimón. També seran membres d'honor de l'Acadèmia el crític Arnau Olivé, el tècnic de producció Jesús Pérez i el director de cinema Antoni Padrós.

Les pel·lícules "Trash", "Xtrems" i "The Frost" són les més nominades per als premis d'aquesta edició dels Goya catalans. Les segueixen amb menys nominacions "Petit indi", de Marc Recha i Nadine Lamari; "Tres dies amb la família", de Mar Coll i Valentina Viso; "Cineclub", de Patricia Roda, i "Rec 2", de Jaume Balagueró.
Anar al contingut