Vista general del CIE de la Zona Franca
Vista general del CIE de la Zona Franca (ACN / Laura Fíguls)

El CIE de la Zona Franca queda buit pel coronavirus

La Policia Nacional ha tancat el Centre d'Internament d'Estrangers després de sortir-ne aquest dijous els cinc últims migrants que hi quedaven

Actualitzat

El que no han aconseguit les plataformes contràries als centres d'internament d'estrangers (CIE) ho ha aconseguit el coronavirus. El CIE de la Zona Franca ha alliberat aquest dijous a la tarda els cinc últims interns, en una operació de buidatge de les instal·lacions que s'ha dut a terme els últims dies.

La decisió es deu a una situació inèdita, amb el tancament de fronteres i la impossibilitat d'expulsar del país les persones sense papers. Per força, quan han transcorregut 60 dies, han de ser posats en llibertat.

La majoria de les persones que hi havia internades al CIE tenen arrelament i s'ha comprovat que no estan contagiades de coronavirus.

De les cinc persones que han sortit aquest dijous, tres estaven al CIE a causa de la seva situació irregular a l'estat i han abandonat les instal·lacions al matí. Els altres dos, als quals se'ls va commutar una condemna a canvi de l'expulsió d'Espanya, han sortit a la tarda.

 

Exterior del CIE de Barcelona
Exterior del CIE de Barcelona (ACN / Pol Solà)

 

Denúncia contra cinc policies per lesions

Un dels interns ha denunciat que va ser víctima d'una agressió policial el cap de setmana passat.

Després de sortir del CIE, ha presentat una denúncia al jutjat de guàrdia contra cinc agents de la Policia Nacional per un presumpte delicte de lesions i contra la integritat moral.

 

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsCoronavirus
Anar al contingut