Santiago de Compostel·la

El Chicle s'asseu al banc dels acusats tres anys després de matar Diana Quer

Jose Enrique Abuín explica amb tot tipus de detalls com va matar la noia de 18 anys en el judici d'un dels casos més mediàtics dels últims anys

RedaccióActualitzat

El cas de Diana Quer, la jove madrilenya de 18 anys desapareguda l'agost del 2016 a A Pobra do Caramiñal, el cos de la qual van trobar en un pou setze mesos més tard, ha arribat finalment a judici.

És un jurat popular l'encarregat de decidir sobre la culpabilitat de José Enrique Abuín Gey, àlies "El Chicle", l'únic acusat d'un crim que s'ha convertit en un dels casos amb més ressò mediàtic dels últims anys.

A la primera sessió del judici, que se celebra a l'Audiència de la Corunya, a Santiago de Compostel·la, el Chicle va insistir que va acabar amb la vida de la noia de forma accidental.

José Enrique Abuín Gey, àlies "El Chicle", declarant en el judici (EFE)

 

L'acusat va explicar amb tota mena de detalls i sense rebutjar cap pregunta la seva versió sobre la mort de la jove Diana Quer.

"Jo estava robant gasoil de camions amb dues garrafes i vaig veure arribar la noia. Anava en direcció als gitanos i em vaig pensar que era una d'ells, una dels firaires de les festes patronals que hi havia acampats. Vaig creure que m'anava a delatar. Jo no podia cometre delictes o entraria a la presó, perquè estava pendent d'una sentència per drogues, amb la condemna suspesa."

 

Va confessar que la va matar aquell 22 d'agost del 2016 i que un cop morta la va carregar en els seients del darrere del seu Alfa Romeo i la va portar fins a la nau abandonada de Rianxo, on finalment va llançar el cadàver "llastat" amb maons de formigó en un pou d'aigua dolça.

"Sé que vaig reaccionar malament, però vaig reaccionar així."

 

En la seva intervenció davant del jurat popular, el fiscal va assegurar que José Enrique Abuín va segrestar, tancar, violar i matar la jove madrilenya de 18 anys. Per això li demana la màxima pena: la presó permanent revisable.

Per la seva part, l'advocada d'ofici de l'acusat -el lletrat de pagament va abandonar el seu client- va al·legar que la mort va ser fortuïta i demana una pena de dos anys i mig de presó per un delicte d'homicidi imprudent per al seu client, que va confessar el crim a la policia, i reclama un judici asèptic, sense una condemna social prèvia.

 

 

Juan Carlos Quer, pare de Diana Quer, declarant en el judici (EFE)

 

Després de declarar el Chicle, va arribar el torn dels pares de Diana Quer. Juan Carlos Quer va assegurar que la seva filla era absolutament vulnerable des que era petita. També va explicar que fa tres anys va deixar de treballar per dedicar-se a la cura de la seva filla Valeria i intentar tirar endavant una fundació, amb el nom de Diana, pel dret a la justícia dels desapareguts. Quer també va destacar davant del jurat els efectes que la desaparició i mort de Diana ha causat en la germana menor, que llavors tenia 16 anys.

 

Diana López-Pinel, mare de Diana Quer, declarant en el judici (EFE)

 

La mare de Diana Quer, en la seva declaració, es va queixar que acudia al judici en blanc, perquè segons va assegurar no havia tingut accés al sumari del cas, un fet que va posar en evidència la mala relació que té amb el pare de les seves filles.  

 

Igual que el pare de Diana, entre llàgrimes, Diana López-Pinel va declarar que la seva filla era molt fràgil, que sempre ho havia estat i que va néixer molt prematura. El tribunal li va cridar l'atenció en el moment que es va dirigir a l'acusat dient-li:

"Ho diu saber el seu assassí, oi, Chiquilín?"

 

En la segona jornada del judici, aquest dimecres, a l'Audiència Provincial de la Corunya, va ser el torn dels excunyats de l'acusat i la seva exdona. La germana bessona d'aquesta va denunciar una violació de José Enrique Abuín quan ella tenia 17 anys.

També van declarar tres dones a les quals suposadament va abordar el 2017 i l'amic de festes nocturnes de l'acusat, que va parlar davant del jurat d'un home obsessionat per perseguir jovenetes i va contradir algunes de les afirmacions del Chicle sobre la nit dels fets; per exemple, que no sabia que al pou on suposadament va llençar la noia hi havia aigua.

 

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut