El Chicle, condemnat a presó permanent revisable per l'assassinat de Diana Quer

L'Audiència també li ha imposat l'abonament d'una indemnització de 130.000 euros a cadascun dels progenitors i de 40.000 a la germana de la víctima

RedaccióActualitzat

Condemna a presó permanent revisable per a José Enrique Abuín, àlies "el Chicle", pel crim de Diana Quer. La sentència també li imposa 10 anys de llibertat vigilada des que conclogui aquesta mesura.

La sentència de l'Audiència Provincial de la Corunya arriba després que el 30 de novembre el Tribunal del Jurat el va declarar culpable per unanimitat d'haver agredit sexualment la noia madrilenya i de matar-la intencionadament després de cometre l'agressió.

 

També se li prohibeix acostar-se als pares i germana de la víctima, als seus domicilis, lloc de feina o qualsevol emplaçament on es trobin, a una distància inferior a mil metres, així com comunicar-se amb ells per qualsevol mitjà mentre duri la pena o fins que passin deu anys des de la conclusió.

L'Audiència també li ha imposat l'abonament d'una indemnització de 130.000 euros a cadascun dels progenitors i de 40.000 a la germana de la víctima, a més d'imposar-li els costos del procés judicial.
 

A més a més, el condemna, com a autor responsable d'un delicte de detenció il·legal i d'un delicte d'agressió sexual, en concurs medial, amb la concurrència de la circumstància atenuant analògica de confessió, a la pena de quatre anys de presó i a cinc anys llibertat vigilada.

Presó permanent revisable

No hi ha condemna més greu que la que li han aplicat a l'assassí de Diana Quer, a El Chicle: la presó permanent revisable. Que, com que és d'aplicació recent, encara es desconeix si serà revisable i li concediran algun permís d'aquí més de dos dècades o serà una cadena perpètua. 

Aprovada el 2015 amb els vots d'un Partit Popular en majoria, ja no s'ha derogat; tot i que l'oposició, amb el PSOE al capdavant, va presentar-ne un recurs al Tribunal Constitucional perquè la tombés. D'això fa 4 anys, i el Constitucional encara no ho ha resolt. 

 

Cas Diana Quer

El cas de Diana Quer, la jove madrilenya de 18 anys desapareguda l'agost del 2016 a A Pobra do Caramiñal, el cos de la qual van trobar en un pou setze mesos més tard, ha estat un dels més mediàtics dels darrers mesos.
 

A la primera sessió del judici, que es va celebrar a l'Audiència de la Corunya, a Santiago de Compostel·la, el Chicle va insistir que va acabar amb la vida de la noia de forma accidental. L'acusat va explicar amb tota mena de detalls i sense rebutjar cap pregunta la seva versió sobre la mort de la jove Diana Quer.

"Jo estava robant gasoil de camions amb dues garrafes i vaig veure arribar la noia. Anava en direcció als gitanos i em vaig pensar que era una d'ells, una dels firaires de les festes patronals que hi havia acampats. Vaig creure que m'anava a delatar. Jo no podia cometre delictes o entraria a la presó, perquè estava pendent d'una sentència per drogues, amb la condemna suspesa."

 

Va confessar que la va matar aquell 22 d'agost del 2016 i que un cop morta la va carregar en els seients del darrere del seu Alfa Romeo i la va portar fins a la nau abandonada de Rianxo, on finalment va llançar el cadàver "llastat" amb maons de formigó en un pou d'aigua dolça.

Enrique Abuín no ha reconegut mai la violació de Diana Quer.

El 30 de novembre passat el jurat popular el va considerar per unanimitat culpable dels delictes de detenció il·legal, agressió sexual i assassinat amb traïdoria de Diana Quer.

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut