Madrid

El CGPJ creu que la dimissió de Bermejo obre un "camí d'esperança"

Els vocals del Consell General del Poder Judicial consideren que amb la dimissió de Mariano Fernández Bermejo s'obre un "camí d'esperança" per fer front als problemes a l'administració de Justícia. L'Associació de Fiscals la troba "encertada" perquè la situació era "insostenible" després que Bermejo va amenaçar els jutges vaguistes amb una nova llei. Els secretaris judicials, per la seva banda, han valorat positivament el nomenament de Caamaño. El nou ministre -ha dit Montserrat Tura- haurà d'afrontar el "gran repte" de recuperar el diàleg amb la magistratura.

Actualitzat
Fonts del Consell General del Poder Judicial han dit que el nou ministre, Francisco Caamaño, ho pot fer bé "perquè coneix profundament l'Administració de Justícia i treballarà conjuntament amb el Consell". També han dit que arriba "en un moment idoni per tractar els problemes de la Justícia, que es troba en una situació d'impàs".

L'Associació de Fiscals, per la seva banda, ha qualificat "d'encertada" la dimissió de Bermejo, ja que la situació a l'Administració de Justícia era "insostenible", especialment després que el fins ara ministre va amenaçar els jutges vaguistes amb una nova llei. Fonts dels fiscals han dit que "l'Administració de Justícia necessita tranquil·litat, pacte i inversió, i Bermejo no era la persona més adequada".

Finalment, els secretaris judicials han valorat positivament el nomenament de Francisco Caamaño, que creuen que està en millors condicions que Bermejo per dirigir el ministeri i l'Administració de Justícia.


Montserrat Tura i els reptes del nou ministre

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha destacat el "gran repte" que haurà d'afrontar el successor de Bermejo: "Recuperar el diàleg amb tota la magistratura i aplicar una política de comú acord amb el Consell General del Poder Judicial per convertir-lo en un autèntic òrgan de govern dels jutges". La consellera considera necessari que el CGPJ "sigui un poder autènticament separat de l'executiu", amb prou pressupost per sufragar les nòmines i les sancions als jutges.
Anar al contingut