Zones afectades en un cervell psicòpata
Zones afectades en un cervell psicòpata

El cervell dels psicòpates té diferències causades per l'estrès en la infantesa

Una situació emocional extrema activa una maduració cerebral excessiva, per protegir-se del patiment, que bloqueja la gestió dels sentiments i les decisions

Actualitzat

El cervell dels psicòpates presenta unes característiques diferents que són conseqüència d'una maduració excessiva, causada per estrès emocional durant la infantesa.

És el que conclou un estudi, dirigit pel doctor Jesús Pujol de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, IMIM, en col·laboració amb el doctor Narcís Cardoner, de la Corporació Sanitària Parc Taulí​, que publica la revista científica "Psychological Medicine".

Pujol explica que una situació emocional extrema en les primeres etapes de la vida fa que el cervell s'estressi.

"El psicòpata pot ser el resultat d'un estrès emocional a les primeres fases de la vida, que provoca la hipermaduració de les estructures del cervell implicades en els sentiments i les preses de decisions".

"Una hipermaduració cerebral que protegeix l'individu del patiment però que, alhora, fa que no pugui gestionar bé les emocions."

 

 

Aquest estrès provoca una reducció de la substància gris, detectada a les imatges per ressonància magnètica, i afecta les àrees del cervell que relacionen els estímuls externs amb les reaccions i els sentiments. 

Protegir-se del patiment

El cervell humà es protegeix de l'estrès emocional en les fases més primerenques del seu desenvolupament madurant de forma accelerada, fet que permet una més gran capacitat per tolerar el patiment i evadir-se. Però aquesta autoprotecció pot tenir efectes negatius.

"Té efectes secundaris en forma de falta d'escrúpols i de remordiments, no tenen fre emocional. No afecta la seva capacitat de raonament, tenen sentiments, tot i semblar freds emocionalment."

"L'associació entre emoció i cognició durant la presa de decisions està bloquejada, el seu cervell es pot catalogar de diferent, anormal, però són responsables del que fan, dels seus actes"

 

 

Cervell i esteroides

Un altre factor destacat d'aquest estudi és que les zones del cervell més afectades en el cas dels psicòpates es corresponen amb les dels cervells de les persones que durant un llarg període de temps, d'anys, prenen esteroides anabòlics androgènics per millorar el seu rendiment esportiu i incrementar massa muscular. Està comprovat que en aquests casos, el comportament d'aquestes persones canvia, amb una tendència cap als esclats violents i una falta de control.

Aquest treball és la revisio de més de 400 articles publicats en revistes científiques.

ARXIVAT A:
CiènciaSalutInvestigadors catalansMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut