La no ampliació de l'aeroport del Prat, un exemple que posa el Cercle d'Economia

El Cercle d'Economia alerta del perill de caure en la "decadència i irrellevància"

La institució s'ha mostrat molt crítica amb el govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, als quals acusa de no tenir un model de prosperitat compartit

Avís del Cercle d'Economia a la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona: els acusa de no tenir un model de prosperitat compartit.

En una nota d'opinió publicada aquest dimecres, l'entitat creu que si es continua amb la tònica actual, Catalunya s'arrisca a caure en la "decadència i irrellevància econòmica", i ha posat com a exemple la falta de consens per fer l'ampliació de l'aeroport del Prat.

L'entitat que presideix Javier Faus expressa la seva decepció tant amb el govern com amb el consistori barceloní i els recrimina els seus models de desenvolupament econòmic, que veu "fortament ideològics" i "amb falta de pragmatisme", a més de generar confrontació.

Des del Cercle d'Economia es retreu a les institucions públiques que no comptin amb la iniciativa privada i l'empresa, i que els seus models siguin, molt sovint, tàctics, conjunturals, per obtenir un vot favorable per a uns pressupostos o per diferenciar-se de l'adversari polític. Al mateix temps també s'adverteix sobre la irresponsabilitat de caure en l'apologia del decreixement.

Com a conclusió, el Cercle demana un ampli acord en àmbits com un nou model turístic, l'aposta per la digitalització, la transició cap a un nou model energètic i l'impuls a la indústria.

 

ARXIVAT A:
TurismeAeroport del Prat
Anar al contingut