París

El centrista Bayrou empata Royal a les enquestes i s'apropa a Sarkozy a França

A només un mes i mig de les eleccions presidencials franceses, la campanya ja no és un combat a dues bandes entre Nicolas Sarkozy i Ségolène Royal. Ha aparegut un tercer home: el centrista François Bayrou, que en els últims sondejos ja empata amb Royal i és a poca distància de Sarkozy. Bayrou, que ha estat ministre en dos governs conservadors, s'està consolidant en les darreres setmanes com el candidat antisistema. A França, el centre polític està menjant espai tant a la dreta com a l'esquerra.

Actualitzat

En un moment en què a França es parla de crisi de valors, el missatge de Bayrou està funcionant: "Si sóc elegit president de la República, el poble francès haurà enviat un missatge imperatiu a les dues grans forces polítiques d'aquest país: deixeu la vostra eterna guerra i treballeu junts per fer-nos sortir de les dificultats on vosaltres ens heu fet caure", va dir el líder centrista en un míting recent. 

La intenció de vot de Bayrou s'ha triplicat en els últims dos mesos, de manera que el polític ha hagut d'ampliar el seu equip de campanya. El seu programa prioritza la reducció del deute públic, sense oblidar les polítiques socials. Una barreja que atrau els votants de la dreta, però també els de l'esquerra, ja que apareix com l'únic capaç de derrotar el conservador Nicolas Sarkozy.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut