Adrià Carrasco en l'acte de commemoració dels 40 anys de la Constitució espanyola (ACN)

El CDR Adrià Carrasco, expulsat per increpar Borrell en un acte a Brussel·les

El ministre d'Afers Exteriors participava en un acte de Societat Civil Catalana per commemorar la Constitució

Actualitzat

Incident en un acte a Brussel·les per commemmorar el 40è aniversari de la Constitució. El membre del CDR Adrià Carrasco ha interromput un discurs del ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, i ha estat expulsat de la sala. 

El CDR li ha cridat "La Constitució és una puta farsa, i ho saps" just quan Borrell parlava de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Adrià Carrasco ha estat increpat pel públic, que li ha dedicat crits de "Fora, fora" i un de "Viva España". Un cop fora de la sala se l'han endut emmanillat a una comissaria.
 

 

 

Posteriorment, Borrell ha continuat el seu discurs, un discurs dur centrat a criticar els partits i líders independentistes. El ministre ha situat la democràcia espanyola com un exemple a Europa i ha fet referència a la declaració independentista de fa un any.

"Fa un any vam presencir amb temor i perplexitat el que podem anomenar, crec, sense faltar a la realitat, un intent programat i en tot cas molt ben publicitat de subvertir l'ordre consitucional".

Prèviament, Borrell ha justificat la seva presència a la trobada assegurant que la Constitució ha permès viure "els millors anys" en la història moderna espanyola i "passar per circumstàncies difícils" com l'aplicació de l'article 155 o la moció de censura contra l'anterior govern espanyol.


"Setge de l'escorta del ministre"

En el moment de la detenció de Carrasco, els serveis de seguretat del ministre han intentat impedir que alguns treballadors dels mitjans de comunicació fessin un seguiment del que estava passant. Ho ha denunciat el Grup de Periodistes Ramon Barnils:

 

 

Des de fa mesos, Adrià Carrasco és a Bèlgica després que la Guàrdia Civil el va voler detenir en una operació policial. El CDR, que havia estat acusat de rebel·lió i sedició, va marxar perquè a "Espanya no tinc cap garantia de tenir un judici just".

El cas s'enviarà als tribunals ordinaris de Catalunya per si tots dos podrien ser responsables d'un possible delicte de desordres.

ARXIVAT A:
Josep BorrellCDRConstitució espanyolaProcés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut