Concentració davant del jutjat de Puigcerdà en suport del CDR Tomàs Sayes (centre, amb el braç alçat) (ACN)
Concentració davant del jutjat de Puigcerdà en suport del CDR Tomàs Sayes (centre, amb el braç alçat) (ACN)
Puigcerdà

El CDR acusat de fer pintades contra Llarena no compareix als jutjats

Tomàs Sayes nega tenir cap relació amb els fets i la seva advocada parla de "persecució de l'independentisme"

RedaccióActualitzat

Un integrant del CDR de la Cerdanya, Tomàs Sayes, s'ha negat a comparèixer davant del jutge, que l'havia citat aquest dimecres als jutjats de Puigcerdà.

Sayes, però, sí que s'ha desplaçat fins a la porta dels jutjats, per comunicar la seva decisió de desobeir. Una cinquantena de persones s'hi han concentrat per donar-li suport.

El jutge investiga Sayes per un delicte d'injúries, arran d'uns fets ocorreguts el 30 de març, dia que van aparèixer unes pintades contra el jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem.

S'haurien fet durant una caminada reivindicativa que es va fer entre els municipis d'Alp i Das, en què Sayes va participar, que s'emmarcava en la "Setmana per la dignitat a la Cerdanya" per reclamar la llibertat dels presos.

 

Tomàs Sayes, integrant del CDR de la Cerdanya, a l'exterior del jutjat de Puigcerdà, on unes 50 persones li han donat suport (ACN).

 

Ell, però, diu que no va fer cap pintada i que els Mossos d'Esquadra el van identificar només perquè aquell dia exercia de portaveu.

Assegura, a més, que aquestes pintades realitzades durant la caminada no tenen res a veure amb les que va fer el col·lectiu Arran, a prop del domicili del jutge Llarena a la Cerdanya.

Un altre integrant del CDR de la Cerdanya, Marçal Rocias, ha donat suport a la versió de Sayes i ha explicat que, fins i tot, en assemblea, van decidir no fer cap acció com la d'Arran.

 

Pilar en suport del CDR Tomàs Sayes, davant del jutjat de Puigcerdà (ACN)

 

Raquel Vilar, advocada de Sayes, ha declarat que la situació del seu defensat és "absurda" i un cas més de "persecució de l'independentisme".

Després d'aquesta incompareixença, el jutge pot tornar a citar Sayes una segona vegada. Si no compareix, es podria activar una ordre de cerca i captura.

Un altre citat sí que compareix

A banda de Sayes, aquest dimecres també estava citat als jutjats de Puigcerdà una altre investigat, acusat de tinença il·lícita d'armes prohibides, que sí que ha comparegut i ha contestat les preguntes de totes les parts.

També han declarat, com a testimonis, tres agents dels Mossos d'Esquadra.

ARXIVAT A:
Procés catalàPablo LlarenaCDR
Anar al contingut