Les vendes de cava a Bèlgica
Les vendes de cava a Bèlgica
Brussel·les

El cava triomfa al país de la cervesa

El sector es promociona a Brussel·les per intentar consolidar Bèlgica com a principal mercat d'exportació del cava, amb 30 milions d'ampolles venudes

RedaccióActualitzat

Bèlgica ja és el primer país del món després d'Espanya on es consumeix més cava. La segueixen en el rànquing Alemanya, el Regne Unit i els Estats Units, segons les últimes dades del consell regulador del 2016.

Aquest dilluns, l'agència per a la competitivitat empresarial Acció presenta a Brussel·les el programa Catalan Wines, per intentar consolidar aquests números. I un grup de cellers catalans ofereixen un tast davant una selecció d'importadors, distribuïdors, restauradors i sommeliers belgues. 

Flandes és on més es nota aquest boom del cava. Per exemple, en hotels de luxe com el Gravenhof, on fa quatre anys que van canviar el xampany francès pel cava. El prenen bàsicament com a aperitiu, i és un cava elaborat expressament per a ells a les caves Pere Ventura de Sant Sadurní d'Anoia. Així ho explica Rick Vercruysse, director de l'Hotel Gravenhof.

"Els nostres clients aprecien el cava, i els que són realment bevedors de cava em diuen que la qualitat és molt alta."

L'any passat es van vendre a Bèlgica gairebé 30 milions d'ampolles de cava, i d'aquestes, més de 3 milions eren cava premium, que és la categoria que més augmenta, un 15% més de vendes que el 2015. 

A les botigues especialitzades de Bèlgica, el cava premium intenta competir amb les grans marques de xampany francès, segons ha explicat el distribuïdor Stefaan Dhondt, director de Le Wine:

"A la gent jove li agrada viatjar, viatgen a Barcelona, que és una ciutat molt bonica amb molta oferta gastronòmica i, a més, el cava té una excel·lent relació qualitat-preu."

Al país de la cervesa, el cava s'hi està fent un lloc. Això sí, pràcticament tot el que hi arriba es consumeix a la banda flamenca. A la francòfona, això sí, es mantenen fidels al xampany.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut