El CatSalut veu "espais de millora" perquè la distinció entre l'activitat pública i privada del Clínic sigui "més clara"

ACN Barcelona.-El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, creu que hi ha un "espai de millora" per evitar "qualsevol risc de confusió" entre l'activitat pública que es fa a l'Hospital Clínic de Barcelona i l'activitat privada del Barnaclínic. El centre està estudiant la possibilitat de traslladar el Barnaclínic per evitar confusions amb els recursos públics. En una entrevista a l'ACN, Elvira ha dit no tenir la percepció que hi hagi hagut "cap actuació greu", però considera que cal "millorar la forma" perquè aquesta distinció sigui molt més clara". El director del CatSalut sosté que la direcció del centre està "alineada" amb el Departament: "Com millor clarifiquem les dues esferes, millor per a totes les parts".

Elvira creu que el fet que un centre públic faci activitat privada "pot ser bo, sempre que estigui regulat", perquè li permet tenir un finançament addicional "després d'uns anys de clara insuficiència financera", i "fidelitzar els professionals al centre". Pel director del CatSalut, "ben regulat vol dir que no hi hagi confusió entre públic i privat", de manera que "es tingui molt clar per part del ciutadà que s'entra a una activitat diferent a la de la prestació pública".Per Elvira, això passa per "adequar els espais perquè hi hagi portes diferenciades", ja que "com més separats siguin els espais millor". "Sempre que hi hagi clarament aquesta distinció i no es posi en risc, ni es minimitzi ni la qualitat ni la capacitat productiva del centre públic pel fet de tenir una activitat alternativa privada, ho podríem seguir promovent", ha conclòs. En aquest sentit, creu que cal pensar "com articular i com regular aquesta activitat privada, no només pel Barnaclínic, sinó per a tots els centres públics o que tenen finançament públic i vulguin fer activitat privada".Pel que fa a la l'advertiment del director del Clínic que abans de tres anys caldria ampliar les instal·lacions si es vol mantenir l'excel·lència, Elvira considera que aquest és un escenari que "es podria plantejar", però ha demanat aplicar "un criteri de prudència". "Està clar que el Clínic necessita un procés d'expansió", ha dit, però "aquests són processos lents", que poden durar entre 10 i 15 anys, i "que han de ser molt planificats i consensuats amb previsió de ciutat". Elvira ha recordat que l'opció d'una ampliació també depèn dels propietaris dels terrenys i de la planificació de ciutat.

Anar al contingut