Una clienta ensenya el passaport Covid a la cambrera
El certificat l'emeten les autoritats sanitàries i l'han de validar els responsables dels establiments on s'exigeix (iStock)

El CatSalut dona per fet que el certificat Covid s'ampliarà dimarts a l'hostaleria

La directora del Servei Català de la Salut creu que s'hauria d'anar més enllà de la restauració i aplicar-lo en espais tancats com cinemes i teatres

Ferran Vila CabanasActualitzat

La directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, ha assegurat aquest diumenge en una entrevista al 3/24 que el sistema sanitari català treballa per "evitar la situació que s'està vivint en altres països d'Europa".

En aquest sentit, dona per fet que dimarts s'estendrà l'ús del certificat Covid més enllà de l'oci nocturn. Per Craywinckel, només un gir inesperat en l'evolució dels contagis podria fer canviar d'opinió les autoritats sanitàries.

"La Covid té una contagiositat altíssima i s'encomana sobretot en espais tancats. Entrem en un període que la majoria d'activitats seran en espais tancats, i les mesures de prevenció han caigut en el moment que hem tingut molta població vacunada".

Sobre la possibilitat d'ampliar l'exigència d'aquest certificat més enllà de bars i restaurants, la responsable de planificar el sistema sanitari català és partidària de fer-lo obligatori en tots els espais tancats on s'acumula "molta gent":

"Jo el posaria a restaurants, casaments, festes i, fins i tot, en teatres i cinemes. Llocs tancats on s'acumula molta gent i no hi tens cap mesura d'aïllament efectiva".

Per la directora del CatSalut, que s'estengui l'ús del certificat també ajudarà a fer pujar el nombre de vacunats.

"El certificat hi ajudarà. La gent que té dubtes que no estan relacionats amb la decisió de no voler-se vacunar, com ara no haver trobat el moment, no haver sabut com fer-ho o que els faci por la punxada... aquesta gent segurament s'hi acabarà d'animar".

Aquesta és l'entrevista completa a Gemma Craywinckel, que reconeix que estan preocupats per la coincidència de la Covid amb la resta de virus respiratoris que aquest any hi torna a haver.

 

Les dades empitjoren

El risc de rebrot de la Covid a Catalunya frega els 200 punts. No teníem una xifra tan alta des de mitjans d'agost. I la malaltia segueix expandint-se. En les últimes hores, segons Salut, s'han detectat 1.150 nous contagis.

Com més malalts, més persones que acaben als hospitals. Ara hi ha 470 ingressats, un centenar més que a principis de mes. I d'aquests, 102 són a l'UCI.

ARXIVAT A:
Certificat CovidCovid-19Coronavirus
Anar al contingut