El Catllar

El Catllar viu una diada esplèndida amb nou construccions de gamma extra descarregades

La diada del Catllar s'ha convertit en pocs anys en una data assenyalada en el calendari casteller, i cada any que passa millora l'anterior

Actualitzat

Aquest dissabte a la tarda, la plaça de la Vila ha vist nou construccions de gamma extra descarregades, tres per part de cadascuna de les tres colles participants.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha demostrat el gran estat de forma en què es troba. Tres dies després de la gran diada que van protagonitzar per Sant Magí, la colla tarragonina ha superat l'actuació de dimecres i han escrit una nova pàgina de la història de la colla descarregant per primera vegada el pilar de 8 amb folre i manilles. Han obert plaça amb un sòlid 3 de 9 que han descarregat sense problemes. En segona ronda han atacat el 5 de 9 amb folre, un castell talismà per la colla, i que han descarregat sense problemes sent el d'avui el catorzè que els liles descarreguen consecutivament. En tercera ronda han descarregat un 9 de 8 més sòlid que el que vam veure dimecres a Tarragona.

Els Castellers de Vilafranca, una setmana abans de Sant Fèlix, no han aixecat el peu de l'accelerador i s'han apuntat la seva millor actuació aquesta temporada. Han sortit molt forts amb el 2 de 9 amb folre i manilles, un castell que aquest any sembla donar-los les màximes garanties, que han descarregat un altre cop amb autoritat. Amb la torre descarregada, a segona ronda han optat pel tres de nou amb folre i l'agulla, que aquesta temporada només havien intentat, sense èxit, a la diada de Les Santes a Mataró. Avui, però, el castell ha pujat més tranquil i els verds l'han descarregat sense gaires complicacions. A tercera ronda han afluixat una mica i han descarregat el 3 de 9 amb folre, amb aquest molt reduït pensant en el 3 de 10 que volen portar a plaça diumenge que ve. Aquest 3 de 9 amb folre ha estat, a més, el 3 de 9 amb folre número 1000 descarregat en l'era moderna. A la ronda de pilars han descarregat el pilar de 8 amb folre i manilles.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, que es tornarà a trobar demà amb els vilafranquins a l'Arboç, i que també tenen la cita de Sant Fèlix al calendari per la setmana vinent, tampoc han afluixat. Han sortit amb el 4 de 9 amb folre i l'agulla, que han descarregat sense gaires complicacions igual que van fer a la diada del Firagost. En segona ronda han descarregat, també amb autoritat, el 2 de 9 amb folre i manilles. En tercera ronda també han optat pel 3 de 9 amb folre, i a la ronda de pilars han descarregat el pilar de 8 amb folre, el tercer que veia avui la plaça de la Vila del Catllar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut