Rosalía desbanca Enrique Iglesias i ja és l'artista espanyola més escoltada a Spotify
Imatge del videoclip de "Milionària"

El català travessa fronteres amb Rosalía i gent de tot el món en vol aprendre

La directora general de Política Lingüística treu importància a les crítiques per l'ús de "cumpleanys" i apel·la a la creativitat dels artistes

RedaccióActualitzat

L'estrena del tema en català de Rosalía, "Milionària", ha despertat molt interès per la llengua, segons el Consorci per la Normalització Lingüística. 

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, creu que "Rosalía no pretén ser ambaixadora de la llengua catalana, però ho és", i ha explicat que així que es va fer públic el vídeo van rebre missatges de tot el món interessant-se per aprendre català per poder entendre la cançó. 

 

El tema ha rebut algunes crítiques per utilitzar "cumpleanys" en comptes d'"aniversari": 

"Jo sé que he nascut per ser milionària. Que m'obrin el Louvre així com el MACBA... Cada dia celebrant el meu 'cumpleanys' i dos lleopards corrents pel jardí de casa."

La directora general de Política Lingüística ha tret importància a les crítiques sobre els barbarismes a la primera cançó en català de Rosalía:

"Els artistes tenen la seva creativitat. Només faltaria que només seguíssim les persones que parlen amb un català impecable, normatiu... Hi ha registres, hi ha moments que s'expliquen de diferents maneres... El que interessa és que sigui en català i que estimuli a acostar-se a la llengua."

 

 

Franquesa espera que aquest tema de Rosalía trenqui barreres i altres artistes o youtubers s'animin a utilitzar el català per expressar-se.

El vídeo acumula més de 3 milions de visites a YouTube. Artistes catalans com Oques Grasses s'han referit a Rosalía com "la reina" i n'han fet una petita versió:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La reina @rosalia.vt 💸

A post shared by Oques Grasses (@oquesgrasses) on

 

Des d'Òmnium Cultural també han donat suport a l'artista per fer un tema en català. 

ARXIVAT A:
Català Música
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut