El videojoc League of Legends reconeix oficialment les retransmissions en català
Un noi jugant a videojocs

El català ja és oficial a LOL: el videojoc reconeix les retransmissions de LlOP

Les competicions LlOP, retransmeses per Gamesports Electrònics, entren així en el circuit principal de League of Legends, un joc d'abast mundial

Actualitzat

La competició catalana del videojoc League of Legends (LOL) passa a ser reconeguda oficialment. Això suposa que, a partir d'ara, la retransmissió del torneig on s'enfronten els diferents equips catalans entra al circuit oficial de Riot Games, l'empresa que ha desenvolupat aquest joc d'abast mundial.

Es tracta de les competicions LlOP, retransmeses en català per Gamesports Electrònics des de fa dos anys. A partir de la nova temporada d'aquest gener, formaran part del circuit oficial Tormenta, que engloba diferents equips amateurs de la península Ibèrica.

Un dels creadors de Gamesports Electrònics, Noé Bosch, ha explicat al 324.cat que les negociacions van començar fa un mes i mig, quan Riot Games i Tormenta els van demanar de reunir-se:

"Ens va aparèixer l'oportunitat de fer una reunió amb ells a Madrid. I allí ens van comunicar que els agradava el nostre projecte i que volien que actuéssim sota el seu paraigua per poder retransmetre les partides del LOL."

 

SAGA, la mostra del gaming en català

Per donar a conèixer els diferents equips semiprofessionals catalans, es farà una competició de LOL al SAGA, el nou saló del gaming en català que se celebrarà el 3 i 4 de desembre a la Farga de l'Hospitalet.

Els equips que hi participaran són de Badalona, Barcelona, Girona, Lleida, Martorell, Sabadell i Sant Cugat del Vallès.

Els dos finalistes s'enfrontaran al Barça eSports en dos partits d'exhibició. Serà la primera vegada que es podrà seguir una retransmissió en català d'una partida d'aquest equip professional.

A més a més, el SAGA inclourà una zona amb les últimes novetats del món dels videojocs, s'oferirà un espai LAN on es podrà jugar fins a 36 hores seguides i es permetrà enfrontar-se a alguns dels millors videojugadors del panorama català. També es lliuraran els Premis SAGA als millors videojocs en la nostra llengua.

El saló està impulsat per la Plataforma per la Llengua i la Generalitat.

ARXIVAT A:
Videojocs
Anar al contingut