Nottingham

El català del Regne Unit que vol ser eurodiputat i aturar el Brexit

Forma part de la setantena de candidats a eurodiputats que presenta Change UK, un nou partit europeista que pressiona per un segon referèndum

Actualitzat

El Regne Unit també participarà en les eleccions europees. No estava previst que fos així, però el bloqueig del Brexit ha fet impossible evitar els comicis.

La regió industrial de les Midlands, al centre d'Anglaterra, va ser l'epicentre del Brexit: prop d'un 60% de vots a favor. Als carrers de Nottingham no és difícil topar-se amb alguna de les raons:

"Que per què vaig votar pel Brexit? Li seré sincer: per la immigració. En això vaig pensar."

En el context de l'actual bloqueig del Brexit han nascut dos nous partits polítics, un de netament pro Brexit i un altre de plenament europeista. L'europeista, Change UK, pressiona per un segon referèndum, tot i saber que no serà fàcil arribar a la victòria. Va néixer fa poc de la suma d'onze diputats europeistes que van abandonar els partits laborista i conservador.

Com la coneguda Anna Soubry, exdiputada conservadora, ara insultada públicament per radicals pro Brexit.

 

 

Soubry ens explica que els comicis europeus són vitals:

"Aquestes eleccions són una oportunitat perquè la gent d'aquest país pugui dir la seva sobre si cal un segon referèndum i també per mostrar la força del sentiment de voler continuar a la Unió Europea."

Entre la setantena de candidats a eurodiputats que presenta Change UK també hi ha un català: Joan Pons Laplana, un infermer que fa vint anys que viu al Regne Unit:

"La campanya del Leave va mentir; a més, ha trencat les lleis electorals. I quan aquest partit va sorgir, no ho vaig dubtar, perquè jo fa molts anys que estic en campanya per parar el Brexit."

De moment, a les enquestes són grans entre els altres partits petits, amb qui volen unir forces.

ARXIVAT A:
Brexit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut