Fotograma d'"El geperut de Notre-Dame"
"Dumbo", "El geperut de Notre-Dame" i "Frozen" són algunes de les pel·lícules disponibles a Disney en català

El català creix a Disney+ amb 24 pel·lícules, d'"El geperut de Notre-Dame" a "Onward"

Ara, al catàl·leg de Disney+ en català ja hi ha estrenes com "Raya"o "Soul"

RedaccióActualitzat

A poc a poc, el català va fent-se lloc a les plataformes de pel·lícules i sèries. Aquest mes de juny, Disney+ ha incorporat 21 pel·lícules a la seva oferta. Les últimes són: "El geperut de Notre Dame", "Onward" i "Brave (Indomable)".

Segons explica el compte de Twitter Doblatge en Català, ja hi ha 24 pel·lícules i un curt disponibles a la plataforma.

 

L'oferta actual de Disney inclou les estrenes més recents, com "Raya" i "Soul". La companyia, però, encara té molt camp per recórrer, amb un catàleg de més de 500 pel·lícules i 300 sèries. L'última gran estrena, "Luca", tampoc està disponible en català.

El canvi a la plataforma és fruit de diverses accions, com la que fa Doblatge en Català o les més de 30.000 firmes que han demanat a Disney+ que augmenti l'oferta en català. A més, la Generalitat porta temps negociant amb la companyia. Cal tenir en compte que moltes d'aquestes pel·lícules ja estan doblades i Disney només ha d'incorporar-hi la llengua o els subtítols sense cap cost.

Amb l'excepció de Filmin –que disposa d'un catàleg més ampli en català– a la resta de plataformes la situació de la llengua no és pas millor que a Disney. Netflix incorpora algunes pel·lícules en català, i aquest abril –per primer cop– va incorporar una estrena amb el doblatge en català: "La família Mitchell contra les màquines".

ARXIVAT A:
CinemaCatalà
Anar al contingut